Álomfejtés
Kattintson ide az adatok elküldéséhez!
Angyalka

ÁLMOSKÖNYV On-Line

Címszavak betűrendben

- Félelem; bizonytalanság; rossz viszony a valósághoz.
^
- Adni - társasághiány; kapni - feleslegesen sajnáltatod magad.
^
- Szerep, melyet éretlenül vállaltál. Gyermekedhez gyerekesen viszonyulsz; belekényszerültél egy helyzetbe, ahol igyekszel megállni a helyed.
^
- Lásd: ILLATSZER
^
- Nagy megpróbáltatás; megújulás.
^
Szerénység, visszafogottság. Könny ízét érezni: Jól át tudod érezni mások hangulatát, különösen szomorúságát.
^
- Általában: tekintélytisztelet; a nyomtatott betû, szöveg iránti bizalom. A könyv álombeli felbukkanása hited és tapasztalatod közötti ütközés. Verseskönyv: sejtelmek, amelyeket jobban szeretnél távol tartani magadtól. Imakönyv: útmutatást vársz. Szótár: feledékenység. Telefonkönyv: félrevezetnek. Szakácskönyv: gondoskodás. Nyelvtankönyv: meglepetésedre olyanhoz vonzódsz, aki nem kifejezetten a zsánered. Szakkönyv: félsz az érzelmektõl. Könyvben, ha neked szóló üzenetet találsz: légy óvatos a saját ítéleted illetõen; ha értelmetlennek tartott szöveget olvasol: közel jársz egy megoldáshoz. Álmoskönyv: tetszés szerinti válogatás több rendelkezésedre álló csacsiság között. Tankönyv: szabadelvûséged miatt rossz véleménnyel vannak rólad.
^
-Gondoskodás; felülkerekedési, gyõzelmi ábrándok. Ha leköpnek: saját jellemedbe vetett szilárd hit.
^
Elvesztett érzelem, csalódás.
^
- Kényszeres pontosság; állandó mulasztásérzés.
^
- Megbántottság; bántás; rosszindulat. Gyerekes bosszúvágy: harc, amit saját magaddal folytatsz. Karmolni: nem bírtad visszatartani egy megjegyzésed, amellyel megbántottál valakit, és ami rossz tréfa volt. Karmolás, ha rajtad: neked tettek kellemetlen megjegyzést, ráadásul nem tudtál rá jó riposztot, utóbb jutott eszedbe, hogy mit kellett volna mondanod. Körmöd, ha szokatlanul gyorsan hosszúra nõne: álszerénység; magadra erõltetett szerepe; tetszelegsz önmagadnak a megértõ jóbarát szerepben. Állati köröm karom, ami ellenedre tör: rossz viszonyaidért, perpatvaraidért magadban keresd a hibát; olyan önmarcangolás, ami végül is hasznodra válik. Körömlakk: alakoskodás; a bizalmába férkõzöl valakinek, és ezt nem jószándékkal teszed. Mûköröm: egzisztenciális bizonytalanság; zavaros körülmények; rossz érdekérvényesítés; dobozban lévõ mûköröm: megharagszol azokra, akik segítenek rajtad.
^
-Apró titok, amit többre értékelsz, mint amit valójában ér. Kamaszlány álmában: olyan testi fejlõdés, amelyre a lélek még készületlen.
^
Perpatvar a rokonok között; igyekszel titkolni valami családi dolgot.
^
- A jövõ jelképe. Kútba kiabálni: tervezgetés. Kútba esni: türelmetlenség lásd még: zuhanás; kútból inni: a mának élsz. Gémeskút: nem tudsz hogyan dönteni; mindig más és más elképzeléseid vannak a jövõdet illetõen. Kútból kimászó ember: szerencsés ismeretség. Kútból ha kimászol: összeköttetéseid révén elõnyös helyzetbe kerülsz.
^
- Tartozás; nem adsz vissza valamit, esetleg egy könyvet, arra gondolván, hogy hátha a tulajdonosa megfeledkezett róla; kis linkeskedés.
^
- Általában: elhessegetsz magadtól egy kényelmetlen gondolatot; lásd még az illetõ ország nevénél. Ha nem ismered a helyet, ahol álmodban vagy, csak annyit tudsz, hogy külföldön: nagyon jól tudod, hogy mit kellene tenned, de a legkülönbözõbb kifogásokat találod ki önmagad számára halogatásod okául.
^
- Többet beszélsz a kelleténél.
^
Önzés; ügyesnek hitt viselkedéseddel rá akarsz bírni másokat, hogy kedved szerint tegyenek. Kabaréban fellépni: elõrelátónak, okosnak tartod magad, de leleplezõdsz.
^
- Izgalmas titok, emlék.
^
- Leplezni valónak hitt szexuális gondolatok. Kabátbélés: jó meglátások; Képes vagy a felszín mögé látni.
^
Nyomasztó problémák, gondok, amelyek súlyosabbak, mint amilyennek látni akarod õket. Önbizalomhiány; gúnyolódás.
^
- Önfejûség.
^
Titok. Kagylóhéj: szerelem, aminek az elmúlása ellen küzdöttél. Eleven kagyló: férfiálomban: erõs testi vágy, fiatal szeretõ. Nõk álmában: önszeretet, szex, titok, amit nem osztasz meg partnereddel. Kagylót, osztrigát enni: jó partnerkapcsolat; ha undorodsz: nõi álomban: terhességtõl való félelem; férfiálomban: benned feltámadó vágyak, amelyeket elutasítasz magadtól. Kagylóban gyöngyre lelni: szerelmesed megríkat.
^
-Idejében felfigyelsz egy ellened irányuló cselszövésre, ügyesen kivéded azt.
^
- Megbánt adakozás. Ajándékodnak nem volt akkora sikere, mint amit elvártál.
^
- Sértett magányosság. Nõk álmában: senkit nem találsz magadhoz méltónak, a legapróbb hibába is belekötsz, pedig társra vágysz. Férfiálomban: kritikus beállítottság; azt hiszed, hogy úgy sem értenének meg, ezért aztán meg sem próbálod gondolataidat megosztani.
^
- Tekintélyelvûség. Fogasra akasztott kalap: nem kapsz annyi megbecsülést, mint amennyit magadnak ítélsz. Kalap, ami leesik a fejedrõl: méltóságodon esett csorba. Díszes nõi kalap: nõk álmában: önmagadról alkotott téves elképzelés; kicsit ridegebb vagy, mint hiszed. Férfiálomban szalagos, díszített nõi kalap: testi vágyaid miatt szellemi vagy társadalmi megalkuvásra kényszerülsz. Kalap, amit a szél sodor és nem bírod utolérni: ha kevésbé igyekeznél méltóságteljes lenni, több tiszteletet kapnál. Kalapod, ha vízbe esik: közeli hozzátartozód bánt meg. Férfikalapot viselõ nõ: alárendelt helyzet. Szokatlanul nagy kalap keménykalap vagy cilinder: bátortalanság, önbizalomhiány; erõsebbnek akarod látni magad, mint amilyen valójában vagy. Ha kalapot emelnek elõtted: ellopták, kicsalták ötleteidet; kiénekelték a szádból a sajtot; ha te emelsz kalapot: értelmesen meggyõztek.
^
- Számon kérnek rajtad valamit; okolnak olyanért, amirõl nem tehetsz.
^
- Nincs ellenedre, ha uralkodnak rajtad.
^
- Idõjárás-változás régi feljegyzés.
^
Nélkülözés. Fonott kalács: regényes ábrándok, nosztalgia
^
Nyereség; megtakarítasz egy kiadást, amire számítottál
^
- Gyermekálomban: ügyesség, rátermettség, élénk fantázia. Felnõttálomban: konspirációs hajlam; ott is mellékutakon akar járni, ahol a fõút is kényelmesen járható.
^
Jókedvû, derûs személyiség. Tudsz örülni: Kamillatea: mértéktartó ízlés.
^
- Rejtélynek tartod mások magánügyeit; mindenkiben titkot sejtesz. Csak akkor érzed magad biztonságban egy társaságban, ha mindenkirõl mindent tudsz. Ha kamrába vagy zárva: egy kellemetlen emléked minduntalan az eszedbe jut, gyakran olyankor is, amikor ez zavarba hoz.
^
- Hatalmas felhajtással valami csekélységet kapsz ajándékba.
^
- Hasznos idõtöltés, jó társaság.
^
- Kellemes otthon, kellemes vendégség. Regényes életút. Lásd még: KÁLYHA.
^
-Anyagi gond. Tejeskanna: megkönnyíted egy barátod helyzetét.
^
- Megtorpanás; tanácstalanság.
^
- Heves indulatok, titkos változtatási szándék, amit nem vallasz meg. Kockázatos dologba bonyolódsz. Kanyarban autóval kisodródni: szenvedély, ami magával ragad; esetleg túlzott alkoholfogyasztás.
^
- Bûntudat; rossz lelkiismeret. Kanálisból elõmászó ember: leleplezõdéstõl való félelem; nem tudtál magadban tartani egy vallomást, elmondtak valami olyat, ami rád rossz fényt vet. Kanálisszagot érezni: túlzott rendszeretet; ragaszkodás apró és felesleges dolgokhoz, holmikhoz.
^
- Pletyka; olyan hírt hallasz, amit nem fontos elhinned.
^
- Hirtelen és gyakran ok nélkül gurulsz dühbe.
^
-Kikapcsolódás. Kapálni: összebékítesz magadban két egymásnak ellentmondó gondolatot.
^
- Veszélyérzet, amire nem találsz magyarázatot. Faágba kapaszkodni: tárgyilagos tanácsra, útmutatásra van szükséged, ehelyett nem éppen okos dolgokkal beszélik tele a fejed. Ha kapaszkodsz valamibe, ami nem bír megtartani: tehetetlennek érzed magad, segítséget vársz, ám bajbajutottságod okát nem tudod összefoglalni. Kapaszkodva biztonságot érezni: jó partnerkapcsolat, sokoldalú társ. Ismeretlen emberbe kapaszkodni: gyerekesen viszonyulsz egy felettesedhez. Ismert emberbe kapaszkodni: úgy akarsz elintézni valamit, hogy sajnáltatod magad; duzzogással, sértõdöttséggel hívod fel a környezeted figyelmét elégedetlenségedre. Ha beléd kapaszkodnak: nem segítettél erõdhöz mérten annak, aki rád utalódott.
^
- Mulasztás, feledékenység. Nem találsz valamit, amirõl tudod, hogy jó helyre tetted el; elhagytál valamit.
^
-Erõt veszel magadon, és hozzáfogsz egy nem jó szívvel végzett munkához.
^
- Szerencsés fordulat, változás. Zárt, becsukódó kapu: úgy gondolod, hogy kimaradtál valamibõl.
^
- Csalás. Karajcsont: szerelmi háromszöget sejtesz ott, ahol erre semmi okod.
^
- Jó szívvel adott segítség.
^
-Véleménykülönbség, amelyben az elveid ellenére meghátrálsz.
^
- Teljes erõbedobással végzett munka.
^
- Férfiálomban: ügyetlenség. Nõi álomban: önmagaddal szembeni teljesen felesleges elégedetlenség.
^
- Általában rámenõsség; kissé agresszív érdekérvényesítés. Férfiálomban: konzervatív, merev elõítéletes gondolkodás; a nõk lebecsülése; titkolt, esetleg önmagad elõtt is titkolt, szexuális kishitûség. Nõi álomban: esetleg túlhangsúlyozott hivalkodó nõiesség a viselkedésben, valójában elégedetlenség a nõi szereppel; sok ha én férfi lennék . . . kezdetû gondolat. Ha rövid a kardod, toldd meg egy ajándékkal - tréfás, régi feljegyzés, férfiak számára.
^
-Egyértelmûségre törekszel. Karikagyûrû, lásd GYÛRÜ. Hula-hop karika: kisimított gondolatok; képtelen vagy ellentmondások feloldására, ezért aztán egyszerûsítesz.
^
- Terhedre van egy kapcsolat, érzelem.
^
- Változás. Fellázadsz egy rád erõltetett viselkedés ellen.
^
- Kellemetlenség.
^
- Színesség után vágysz, de magad nem vagy képes színesíteni magad, sem mások idejét, életét; várod, hogy történjék valami érdekes; elébe kellene menned az eseményeknek. Riói karneválon részt venni: kusza érzelmek, még kuszább várakozások
^
- Keserves, rossz emlékek, amelyek néha a legvidámabb pillanatban törnek rád. Gyászkarszalag: úgy érzed, hogy nem ápolod elég figyelemmel emlékeidet; kis bûntudat egy eltávozottal szemben.
^
- Kellemes csatódás.
^
Befolyásolhatóság; könnyen a hatása alá kerülsz egy jól elõadott szövegnek.
^
- Gyermekálomban: önmagáért beszél: vidámság, ajándék, játék utáni vágy. Ha túl gyakran fordul elõ gyermeked álmában a karácsony, elhanyagoltnak érzi magát. Felnõttálomban: mint ünnep kötelességtudat, ésszerû arányos tehervállalás. Karácsonyfa: kissé egyhangú életvitel. Karácsonyfadísz: nagyon adsz arra, hogy apróbb -és mindennapos-családi kellemetlenségeid ne tudódjanak ki. Karácsonyfa, ami csillagszóróktól vagy egyéb díszektõl szikrázik: családi perpatvar; rokon, aki nagyon felbosszant. Karácsonyi koszorú: terített asztalon szomorúság, régi kedves ismerõsöd hiánya. Karácsonyfa, ha tüzet okoz: jószívûség, adni akarsz egy szeretett személynek; erõdön felüli költekezés különösen akkor, nem az ünnep idõpontjában vagy ahhoz közel álmodod.
^
- Szenvedsz; úgy gondolod-érzed, hogy rémes korlátok közé vagy szorítva; gyûlik benned az agresszió.
^
- Nem jött össze egy randevú, vagy nem úgy alakult, ahogy elõre elképzelted.
^
Nem vagy tisztában saját magad értékeivel és hibáival, másnak, jobbnak, elõkelõbbnek mutatod magad, ahelyett hogy felvállalnád a saját éned. Ismerd meg önmagad, ne bújj egy álarc mögé, mert a másik fél elõbb-utóbb úgyis rájön milyen vagy.
Kastélyban eltévedni: mások rájönnek az álcádra és csalódás fog érni.
^
- Olyan jogokat követelsz, amelyek nem illetnek meg. Kaszás ember: félelem. Kaszálni hibát követsz el. A Kaszás: lásd HALÁL.
^
- Diákálomban: kis mulasztás; kialvatlanság. Könyvtári katalógus: halogatott elintéznivaló, rendetlenség.
^
- Lásd: TEMPLOM:
^
- Lánynak: férj; legénynek: szerelem. Házasembernek, asszonynak: egymás szemére hányjátok a múltat.
^
Rendszeretet és a társadalmi szabályok elfogadása, betartása. Fegyelmezett természet; nõi álomban: kis csábítás; férfiálomban:feszültség.
^
- Keresed az alkalmat, hogy megsértõdhess.
^
- Kis titok, lopott csók régi feljegyzés.
^
magnó vagy videó - Nem adtál vissza, elhánytál valamit és most azzal vigasztalod magad, hogy neked sem mindig adják vissza a holmidat a barátaid. Magnókazetta, ami magnókészülék nélkül szól, zenél vagy hangot ad, beszél: fogadalmad ellenére nem tudtál titokban tartani valamit, aminek a titokbantartása elsõsorban neked lett volna fontos. Videókazetta, amin képet látnál készülék nélkül: igen fontos értesülés birtokába jutsz, méghozzá teljesen véletlenül, ne élj ezzel vissza.
^
- Temperamentumos személyiség; minden egyes ismerõsödet szexuálisan is szemrevételezed - ez természetesen nem jelent semmi rosszat.
^
-„Csalódás, „szerelmi keserûség Krúdy. Magam is azt tapasztaltam, hogy kecskérõl álmodni az emberektõl való elfordulást jelzi. Azonban régi feljegyzés szerint: legelészõ kecske: gyarapodás.
^
- Megpróbálsz kicsit betartani valakinek. Drótkefe: sikerül betartanod; tapintatlan megjegyzést teszel.
^
Megtisztulási szándék; jó elhatározás.
^
Nem nagyon veszed a fáradságot a gondolkodáshoz; túl könnyen rávágsz valamit egy felmerülõ kérdésre.
^
- Ha nem vigyáznál annnyira, kevesebb hibát követnél el.
^
- Lásd: ANYAG.
^
-Indulatos és érzelmes, vérbõ természet.
^
- Haszonelvûség. Vadkender: a környezetben valaki iszik, méghozzá keményen.
^
Álságosság, leleplezkedés. Mintás kendõ: ha az igazi arcodat mutatnád, színesebb lennél; ne vedd át kritikátlanul mások véleményét.
^
- Nagy érzelmi zûrzavar. Kenguru ha ruhában van: elkeseredettség; nagyon vársz egy távoli személyt, akirõl azt hiszed, hogy majd minden gondod egycsapósra megoldja. Kenguru, ha olyan nadrágban van, amibõl a farka kilóg: nõi álomban: szerelmi szenvedély, méltatlanra pazarolt érzelmek.
^
jól vezetett gazdaság, háztartás. Gépet: nehezen megszerzett javaidra nagyon vigyázol. Embert: költened kell valakire, akitõl támogatást remélsz. Ha téged kennek: ha nem is pont anyagi értelemben vett, de mindenképpen haszonvágy; érzelem, amelynek ki vagy szolgáltatva.
^
- Férfiálomban: magabiztos rámenõsség: nõknél: az érdekek mentén kialakuló szerelmek, önzés; nem ritkán: fõnökbe szerelmesedés.
^
- Egészség, testi és lelki értelemben egyaránt. „Az életnek jó jele„ Krúdy. Száraz kenyér: aggodalom a jövõ miatt; keletlen kenyér: gondoskodás. Kenyérhéj: jókedv, nem csinálsz magadnak gondot minden csip-csup ügybõl. Kenyérpirító: tervszerûség. Pirított kenyér, toast, ha üres angol magyarázat szerint: nehezen emésztesz meg egy neked szóló észrevételt. „Its too difficult to chew.
^
Titkos szenvedély, amit csak nagy titokban és inkább csak gondolatban elégíthetsz ki; visszatérõ kínos gondolatok, rosszérzéssel kísért fantáziák.
^
- Becsapottnak érzed magad, csalódtál.
^
- Türelemmel próbáld elviselni, ami rádmérettetett; megnyugvás. Égõ kereszt: boldoggá tesz, ha másokon segíthetsz. USA-beli értelmezés szerint: másokban látod azt az ördögöt, amelyik benned lakik.
^
- Jó remények; korrigált hibák.
^
- Nõnek: apácahajlam; férfinak: fölényhelyzettel visszaélve indított szerelmi kaland; zsaroló magatartás.
^
- Elkülönülés. Keretbe foglalt képe valakinek, akit bizonytalanul ismersz föl, a keret hangsúlyosabb, mint a kép: olyan tulajdonságokkal, erényekkel vagy hibákkal ruházol föl valakit, amilyenekkel az nem rendelkezik. Saját szokatlanul bekeretezett képed: ijesztõen másnak tartod magad az összes többi embernél; oktalanul a személyed elleni támadástól tartasz.
^
Szép, ápolt kert: tiszta lelkiismeret, jó kapcsolatteremtési készség. Elhanyagolt, gazos kert: családi szégyen; egy közeli hozzátartozó neked nagyon nem tetszõviselkedése, amit Te szégyellsz. Almáskert: tilosban járás.
^
- Nehezedre esõ beilleszkedés. Frissen házasodottak álmában: új és kötöttebb szabályok, amik gyakran az ellenedre vannak. Kertész jelent még olyan családi titkot, aminek a kitudódásától félsz.
^
-Egy jó tervedet nem tudod megvalósítani és ez annyira letör, hogy nincs újabb ötleted.
^
- Érzelemre vágysz; ki vagy szolgáltatva a saját érzeleméhségednek,-alig várod, hogy találj valakit, akibe beleszerelmesedhetsz; képes vagy óránként mást gondolni ugyanarról a személyrõl, ügyrõl.
^
- Kényes helyzet. Ha rajta ülsz: nõk álmában pikáns gondolatok; férfiálomban: versenyszellem.
^
Vissza 1 2 3 Tovább