Álomfejtés
Kattintson ide az adatok elküldéséhez!
Angyalka

ÁLMOSKÖNYV On-Line

Címszavak betűrendben

Általánosságban: valami apró eseménynek túl nagy jelentõséget tulajdonítasz. Csukott ajtó elõtt valamilyen tárgy a lábtörlõn: úgy gondolod fontos dologból maradsz ki, hagynak ki. Valójában olyan emberek között érzed ezt, akivel nem is vagytok közös nevezõn.
^
- Kedved ellen való nagy vendégeskedés.
^
- A tökéletességre való - szükségképpen eredménytelen - törekvés; elõítéletek. Amit nem tudsz elhelyezni a gondolkodási körödben, azt nem szívesen veszed észre, nem törõdsz vele; egy eseménysorozatból csak azokat az elemeket ragadod ki, amelyek elõfeltevésed igazolják. Gumilabda, ha pattog: bosszúság; nemet mondanak neked; guruló labda, golyó: magad is érzed, hogy változtatnod kell magatartásodon. Pingponglabda: hitelt adsz olyan véleményeknek, amelyek megalapozottak; kicsit több szemrehányást teszel a környezetedre, mint amennyit megérdemelne. Labda, amit nem tudsz megmozdítani: összeütközésbe kerülsz a saját nézeteiddel. Labda, ha az ujjhegyen könnyedén tartod vagy forgatod: megbántasz valakit, nem egészen szándéktalanul.
^
- Kínos álom. Nem tudod megfejteni egy téged érdeklõ személy viselkedését, nem érted, hogy mit miért tesz, mond; gondolnod kellene arra az egyszerû magyarázatra, hogy nem viszonozzák az érdeklõdésedet. Labirintus, amiben könnyen kiigazodsz, ismered a járást: elbizakodottság, figyelmen kívül hagyott buktatók.
^
- Feszültség, szorongás. Olyan dolgok jutnak az eszedbe, amiket nem veszel jó néven magadtól.
^
- Lásd: CSÓNAK
^
- „Mindig valamely titok„ Krúdy - Mindig valamely titok, amelyet kifecsegsz; már többször támadt kellemetlenséged abból, hogy „nem teszel lakatot a szádra„ M. Sz.. Más felfogás szerint: gyûjtögetési hajlam; általában fölösleges rettegés attól, hogy meglopnak. Lakatot lefeszíteni: kiszeded valakibõl a titkát. Lakatpánt, lakat nélkül: túlértékelt haszon; munkád fáradságosabb volt, mint jutalma.
^
- Minél nagyobb, dúsabb, annál nagyobb mohóság; szeretetvágy.
^
- Általában a gondolataid jelképe. Ismeretlen lakásában lenni, ahol otthonosan érzed magad: jó alkalmazkodóképesség, derûlátás; kedves természeteddel sok bajból kivágod magad; ismeretlen lakás, amely félelmet ébreszt: jelzi saját gondolataidat. Lakásodban lenni, de azt mintha átrendezték volna, vagy oda régi bútoraid visszakerültek: gyermekkori emlékeid, amelyek még most is befolyással vannak rád. Új, szép lakásba költözni: vágyálom. Lakáscsere: bonyolult lélek.
^
- Egyhangúság. Lakótelep, ha minden házát más színûnek látod: megtalálod az örömöd az egyszerû helyzetekben is.
^
- Unottan, de eleget teszel egy feladatnak.
^
- Olyan pálya, amelyre nem önszántadból léptél.
^
- A saját hibáid miatt baj szakad a nyakadba; megelégelik türelmetlenséged, zsémbeléseid; elfordulnak tõled.
^
- Meg vagy elégedve magaddal.
^
valamit- Ha ezzel kárt okozol: irigység; ha a leejtett holmi a tiéd és tönkremegy: olyantól kaptad azt, akit nem szívelsz. Gyereket leejteni: rossz lelkiismeret.
^
- Egyenetlen érzelmek. Lefolyóból elõmászó kígyó: szexuális zavartság. Eldugult lefolyó: saját gondolataid zavarba ejtenek.
^
-Pásztoróra régi feljegyzés.
^
- Gyermek- és felnõttálomban egyaránt jó tanulási kedv; kissé merev keretek közé kényszerített fantázia. Lásd még: JÁTÉK.
^
- Rendszabály, amit a kedved ellenére be kell tartanod
^
-Jó gazdasági érzék, pedantéria. Lekvárt fõzni: takarékosság. Lekvár, ha összepiszkít: hajlíthatatlanság, görcsös ragaszkodás elképzeléseidhez. Ha olyanból fõzöl lekvárt, ami egyáltalán nem annak való például papírból: takarítási mánia, ami különösen a zugokra összpontosul. Húsból lekvárt fõzni: igen erõszakos vagy.
^
- Nem egészen szándéktalanul megfeledkezel egy kényelmetlenséggel járó dolgodról; nem látogattál meg valakit például kórházban.
^
- Jólértesültség.
^
-Általában kioktatás, prédikáció.
^
- Régi, tölcséres lemezjátszó, gramofon: jelez egy intelmet, amelyet akkor, amikor elhangzott nem szívleltél meg. Lemezjátszó, ami lemez nélkül hangot ad: ha beszéd, figyelj oda jól, a saját jobbik eszed szól hozzád, ha zenél: illúziókat kergetsz. Ha ismert Iemezrõl ismeretlen zenét hangot hallasz: új, az eddiginél jobb ötletek.
^
- Nemes gondolkodás. lenvászon: egyenes, nyílt természet.
^
- Pénz; szerencse, ami váratlanul ér.
^
- Férfinak: csinos nõk, kellemes idõtöltés. Nõnek: futkosás egy hiánycikk után.
^
- Színlelsz, hogy valakinek megnyerd a tetszését.
^
- Unalmas kapcsolat. Színes lepedõ: változás várható. Fehér lepedõ: újabb, tisztább kapcsolatra vágysz. Szennyes lepedõ: nem kívánatos partner, nem kívánatos szex.
^
-Lásd: KENDÕ; FÁTYOL.
^
- Könnyedség, vidámság és tervszerûtlenség; a mának, a pillanatnak élsz. Ha lepkét megfogsz: egy váratlan körülmény több komolyságra kényszerít.
^
Úgynevezett plátói szerelem; gyengéd ragaszkodás; szép álom.
^
Magányosság. Levelet írni: lemaradás, halogatás. Falevél: ha zöld - megbocsátasz; ha õszi - mellõzöttnek érzed magad.
^
- Általában szószátyárság; Krúdy. Szerintem a hattyú egyszerûbb és becsületesebb formája, ezért lásd ott. Gúnár: önteltség. Vadliba: egészséges, egyszerû elképzelések, amelyeknek akkor is hangot adsz, amikor az nem taktikus. Libamáj: luxusigények.
^
- Lásd: DRÓTKÖTÉLPÁLYA.
^
Késõ éji méginkább kora reggeli telefonhívás; fecsegõ ismerõs, aki egy intim légyottod kellõs közepén akarja telefonon hosszasan elmesélni ügyes-bajos tyúkperét; lehetõleg több részbõl álló tv-krimi utolsó perceiben érkezõ váratlan vendégek.
^
- A szerelmi élet álombeli jele. Liften veszélyesnek érzett sebességgel haladni, fölfelé: túl nagy lendülettel törsz célra; nõi álomban: rosszul leplezett férjhezmenési behálózási szándék; lefelé: kitárulkozással, túlzott õszinteségeddel elijeszted partnered. Üvegaknájú, átlátszó falú lift: szerelmi siker, ami akkor lenne az igazi, ha többen is tudnának róla. Liftben rémületet érezni, akna nélküli veszélyesen lengõ lift: legtöbbször indokolatlan szexuális bizonytalanság; nõi álomban: szexuális alakoskodás, olyan érzékiség, ami nem partnerkapcsolatban teljesedik ki. Nyitott liftajtó, amitõl ijesztõen messze van az a hely, ahová kiléphetsz, mélységet látsz, érzel a kettõ között: lelki feloldódási képtelenség, ami a testi szerelemben is érezteti hatását. Felvonó, aminek csak alapzata van, függesztése bizonytalan: szerelmi kalandok sora; nem tudsz tartósan kötõdni senkihez, hódítani azonban nagyon szeretsz; a szerelmi szituációhoz vonzódsz, nem aktuális társadhoz. Felvonó, amelynek kötelébe kapaszkodsz, gyerekkori fantáziáid feltámadása; szerelmi partneredtõl szülõi magatartást vársz, majd hirtelen uralomra törsz, e kettõt váltogatod.
^
Fárasztó, de értelmes munka utáni kellemes pihenés.
^
- Mértéktartásra, higgadtságra törekszel. Ha zöld színû, keserû mandulaillatú likõrrõl álmodsz, szükséged is van a lehiggadásra.
^
Rangelvûség, gõg; hajlasz a kritikátlan tiszteletadásra; két vélemény közül majdnem mindig a magasabb beosztásban lévõt fogadod el.
^
- Kis álszentség, kis öncsalás.
^
- Jogos szemrehányást kapsz.
^
- Kifolyik a pénz a kezedbõl.
^
- Nõi álomban: felzárkózási kísérlet egy nálad nagyobb tudásúnak ítélt személyhez; férfi álomban: a mennyiség elõnyben részesítése a minõséggel szemben; a statisztikák iránti vonzalom és a beléjük vetett vakhit. Logaritmustábla: diákálomban: lámpaláz, kis elmaradás; felnõtt álomban: hétvégi bevásárlás, amelyen csak a legszükségesebbeket szerezted be.
^
- Féltve õrzött emlék, amelyre egyre szépül és amirõl a környezeted nagyon jól tudja, hogy milyen volt a valóságban.
^
- Barangolás emlékeid között; kamaszálmaid valami felidézte.
^
- Vágy az egyhangúságból való kizökkenésre; feszültségeid nem tudod oldani.
^
- Borgazdának: rossz - régi feljegyzés.
^
- Optimizmus. Lottószámok: ha visszaemlékszel rájuk, játszd meg azonnal! Nem biztos, hogy azokat húzzák ki, de hát ki merné megkockáztatni?!
^
- Ha ismeretlen: váratlan kínos ügy a családban, ismerõs lovas: titkod kitudódik. Égi lovas: egy szép érzelem elmúlása
^
- Könnyen szerzett pénzedet könnyen adod ki; szûkösebb idõkben adósságot csinálsz és megfogadod, hogy ezentúl spórolsz.
^
- Érdeklõdés, kíváncsiskodás; minél kisebb annál jelentéktelenebb dolgok okoznak gondot, lyukból beszélõ ember: irányított gondolatok, magadra kényszerített viselkedés, nem tudod kialakítani, nem hagyják kialakulni meggyõzõdésed; lyukat fúrni: hazugság szóban vagy viselkedésben.
^
- Elintéznivaló. Nõk álmában: kis betegeskedés, amit felnagyítasz; enyhe panaszkodási hajlam. Férfiak álmában: fontosabb, általában félelmi jegy; gyermekkori fenyegetések emléke; ha lábad olyannak látod, mintha az nõi láb lenne: több elismerést vársz, érdemelsz, mint amennyit kapsz.
^
- Kedvedre való tanulás; épülés.
^
- Nagyfokú koncentrálás, fáradtság.
^
- Titokzatosság; belsõ titkok utáni kutatás. Láda, amirõl tudod, hogy rémes vagy irtóztató dolog van benne; ha kinyitod: bátorság, jó önbíráló készség; ha nem mersz a közelébe menni, nem nyitod fel: nincs erõd szembenézni önmagaddal. Kincsesláda, figyelmetlenség, meggondolatlanság.
^
- Befelé fordulás; egy játék; amelyet ügyetlenül játszol.
^
- Mûvészi látásmód; szokatlan gondolatok.
^
Felismerés. Hirtelen rájössz valamire, amin már sokat töprengtél eredménytelenül; lámpa, ami himbálózik vagy leesik: utólag vagy okos; késõn veszed észre azt, ami vagy aki hasznodra lehetett volna. Bányászlámpa: felismerésedet véded, titokban tartod; lámpabura, lámpaernyõ: közel vagy a megoldáshoz. Csillogó, díszes lámpa: féltékenység; egy kis jel, amit felnagyítasz, félreértesz. Csillár: szerelemféltés; hiúság. Elemes lámpa: hasznos felfedezés, jó ötlet.
^
- Érzékenység; azokkal szemben támasztod a legmagasabb követelményeket, akik közel állnak Hozzád, idegenekkel elnézõbb vagy. Lánc, ami hozzáköt egy másik emberhez: hozzád közelálló családtagod vagy barátod, aki megbántott. Kartkötõlánc: szabadulni szeretnél egy rossz szokásodtól; nyaklánc: elhalványuló emlék.
^
- Fennakadsz a legkisebb hibán is; elsõsorban a magad életét nehezíted ezzel.
^
- Keresztülviszed akaratod olykor elég erõszakosan
^
- Életkedv; szerelem; szép érzelmek. Lásd még: ÉGÉS, TÛZ.
^
- Szelídség.
^
- Nagy port felverõ, de valójában jelentéktelen társasági események.
^
- Csalóval van dolgod.
^
- Katonai, tengerészeti: ambiciózus érdeklõdés, jó értelemben vett megismerési törekvés; színházi látcsõ: „ugyanaz nõben„: olykor a tapintatlanságig menõ kíváncsiság mások magánügyei iránt.
^
- Ha úgy érzed, hogy hiába adsz mindenféle jeleket, nem vesznek észre, álmodban mintha észrevehetetlen kísértet lennél és ez kétségbe ejt: önbizalomhiány, nem egy dologhoz úgy fogsz hozzá, hogy úgysem fog sikerülni és ez meg is határozza az eredményt. Ha saját láthatatlanságod, észrevehetetlenséged örömöt okoz álmodban: jó félrevezetési képesség, sikeres szélhámoskodás; élvezed saját ügyességedet.
^
- Kicsinyesség, visszafogott indulatok. Lávakõ: kínos pedantéria.
^
- Magad sem tudod, hogy mit érzel.
^
- Befolyásolhatóság.
^
- Szigorúság; elutasító magatartás. Se magadnak, se másnak nem nézed el a hibáit, persze, a magadét inkább nem veszed észre. Nemegyszer bölcs mondásnak tekintesz lapos közhelyeket. Gyermekálomban: fantáziálgatás, igazságkeresés; töprengés a felnõtt-kinyilatkoztatások és a tapasztalt valóság ellentmondásán. Földön levõ léggömb, léggömbök: nem jött be egy tipped. Leeresztett léggömb: nem találsz magyarázatot; kipukkanó léggömb: lenyelted egy kikívánkozó megjegyzésed - jól tetted! Lebegõ léggömb, léggömbök: frázisok; ha ugyan léggömbnek nevezett, de nem gömb alakú formákat látsz: szexuális félelem, szégyenlõsség.
^
-Férfiálomban: kalandkergetés, legénykedés; nõk álmában: uralkodni vágyás.
^
Túlzott önbizalom, amit váratlan szorongások váltanak fel; mindig túl akarsz járni mások eszén.
^
- Okvetetlenkedés; legyet kergetni: szemtelennek tartottál egy megnyilvánulást. Légyfogó-. Készülsz visszavágni. Légy, legyek, ha rádszállnak: rossz lelkiismeret.
^
- Nincs nyugtod, beleszólnak a dolgodba. Jégen ütött lék: nõknek: megenyhülés, felszabadulás egy kínzó gátlás alól Férfiálomban: diadalmasnak elkönyvelhetõ hódítás.
^
- Lásd: KÍSÉRTET:
^
-Általában szerelem. Lépcsõ, ha felérsz rajta célodhoz: sikeres hódítás; ha nem bírsz feljutni, omladozik, hullámzik vagy leszakad alattad: különösen nõk álmában: nem érzed maga elég kívánatosnak, vonzónak; ha iszonyodva, veszélyt érezve, de feljutsz: férfi álomban leküzdött gátlások; nõk álmában - szexuális alakoskodás, amellyel ideig-óráig célt érsz. Lépcsõn lefelé menni: ha vidámnak érzed: megbékélés; ha rémisztõ, meredek lépcsõn mész le, zuhanástól tartasz: bizonytalan kiéletlen, vagy kiélhetetlen szerelmi vágyak. Spanyollépcsõ: túl hirtelen elszabaduló szerelmi indulatok. Csigalépcsõ: szerelmi megrögzöttség; minden kapcsolatodban ugyanazt a hibát követed el; szerelmeid ugyanúgy végzõdnek és partnereid hasonlítanak egymásra.
^
Gyermekkori félelmek törtek rád.
^
Erõs, de háttérbe szorított érzelmek; „elsõ a kötelesség„ típusú gondolkodás; akkurátus munkahelyi magatartás; szorgalmad ellenére nem kapod meg az általad méltányosnak tartott elismerést; úgy érzed azért, mert mások jobban helyezkednek, pedig talán nem is ez az igazi ok.
^
- Dolgaid, ügyeid feletti hatásod jelképe. Szabadon futó ló, vadló: fiatalos és majdnem mindig értelmes lázadás; szembehelyezkedés az öncélú szabályozással. Lovon ülni és ott biztonságosan, jó érzéssel lovagolni, az ami: nyeregben lenni és maradni. Lóról leesni: hiba, nem vagy képes kivédeni egy támadást. Lovon félelemmel ülni: olyasmire vállalkozol, ami meghaladja a képességeid. Fehér ló: jó ügyet hiszel képviselni. Szürke, deres, almásderes: becsületes célok. Kese: cinikus vállalkozás. Fekete ló: lemondás, gyász. Sörösló: nyugalom utáni vágy. Fiatal ló; csikó: valóra nem válható álmok. Mén: határozottság; kanca: bõvérûség. Ló, aminek szokatlan - rendhagyóan dús, esetleg meglepõ színû - sörénye van: olyan szenvedély ébred benned, ami meglep, megrémít. Fékezhetetlen ló: életed irányítása kicsúszik a kezedbõl. Lovagolni: emberen lovagolni: asszonynak élénkség; férfinak: furcsa vonzalom; ördögöt meglovagolni: gyanús mesterkedés; rajtad, ha lovagolnak: ha ellenedre van: zsarnok házastárs; ha kedved leled benne: viszályt szítasz; bajt keversz.
^
Négylevelû: csodavárás, szerencsejáték; háromlevelû: egészséges temperamentum.
^
- Pech.
^
- Szekíroznak. Lõporos hordó: félrelépés úgynevezett külsõ kapcsolat.
^