Álomfejtés
Kattintson ide az adatok elküldéséhez!
Angyalka

ÁLMOSKÖNYV On-Line

Címszavak betűrendben

- Anyagi gond.
^
- Kényelmetlenség, fizikai fáradtság.
^
- Felelõsségtudat, a mulasztástól való félelem.
^
- Fáradtság, teher.
^
Lelki zûrzavar. Magad sem tudod mi bajod.
^
Önállótlanság, várod hogy helyetted döntsenek.
^
Vidámság; Érdeklõdés; barátságos természet.
^
- Régi bútorokkal telezsúfolt szoba: nem igazodsz ki a körülményeidben, bizonytalan vagy, gyermeki félelmeid újraélednek. Modern bútor: szûkösség, gond.
^
Kapcsolatkeresés, bizonytalanság; széthúzás a családban.
^
- Nem tudsz kiismerni valakit, gyanakszol.
^
- Búzamezõ: teljesült kívánság. Learatott búza, szétszóródva a földön: többre számítottál, mint amit kerestél.
^
Sikertelenségérzés, keserûség. Úgy gondolod, hogy becsapnak, pedig csak az önbizalmad kevés.
^
Feledékenység, kapkodás.
^
Pénz körüli gondolatok. Babot szedni: szerencse a vállalkozásban. Csírázó bab nõk álmában: gazdag férje vágysz.
^
Játszadozás valakinek az érzelmeivel, például hitegeted hogy csak õt szereted, miközben több vasat tartasz a tûzben. Férfiálomban hajas baba: gyengéd és titkolni való érzelmek; furcsa vonzalom.
^
- Aggodalom, szomorúság, fáradtság.
^
Több egymásnak ellentmondó dolgot is jelenthet: tekintély vesztés, meghunyászkodás valaki elõtt; megbecsülnek, sikereid elismerik.
^
Az érzelem és értelem harcol benned egymással. Érzékenység, magas érzelmi intelligencia szint. Ha a bagoly beszél, nagy szomorúság, sértettség. Nem tudsz maradéktalanul megbocsátani, pedig szeretnél.
^
Uralkodni vágyás, felsõbbrendûségi érzés. Bajuszos nõ férfi álomban: partnered kevesebbnek tartod magadnál; nõi álomban: egy barátnõd ármánykodása a hátad mögött; általában: idõsebb hozzátartozó iránt érzett ellenszenv, harag, amit magad elõtt is titkolni igyekszel.
^
- Fizikai fáradtság. Bakancs, ha olyan nehéz, hogy nem tudod benne felemelni a lábad: kényszerû program; látogatás, amihez nincs kedved.
^
- Messzirõl látott baleset: rosszat kívánsz valakinek. Baleset, amit elszenvedsz: valamit nagyon megbántál.
^
-Rosszindulat, vádaskodás.
^
- Kellemes megkönnyebbülés, megszabadulsz a gondtól, ami nyomaszt; váratlan szerencse.
^
- Valakit vagy valamit titokzatosnak tartasz: Bambuszrügyet enni: romantikus elképzelések, lírai hajlam.
^
Nagyravágyás, olyanra törekszel, ami csak nagyon nehezen érhetõ el. Bankban alkalmazottnak lenni: jó kilátások, vagyoni helyzeted javítására; új lehetõségek.
^
Elõnytelen pénzügyi befektetés vagy hitel; anyagi veszteség.
^
Variálás, pénzügyi spekuláció, kalkuláció.
^
Nõi álomban. unalmas kapcsolat. Állítólag: szexuális jelkép.
^
- Fiatalság utáni vágyakozás; meghatottság.
^
Ellened elkövetett apró csíny. Virágzó barackfa: naivitás, mindenkinek mindent elhiszel.
^
Baracklekvárt fõzni: takarékosság; enni: picit kihasználsz valakit.
^
Féltve õrzött emléke egy régi kedvesnek.
^
Menekülés a kötelezettségek alól. Barlangba félve bemenni: kíváncsiság bátortalansággal keverve. Barlang amiben sárkányok vannak: szinte csak kisgyermekek álmában fordul elõ, állítólag õsi emlék, melyet génjeinkben hordozunk.
^
Barlangvasútszerû pálya, vájatban haladó kisméretû jármû, amiben ülsz, vezeted - csodálkozás: ha vidámságot okoz álmodban, nincs ellenedre. érdekesnek találod a veled történõ dolgokat, csodálkozol a saját hatásodon; ha ijedséget, szorongást okoz: naponta elcsodálkozol azon, hogy a világ olyan, amilyen, sikereid ellenére sem érzed magad biztonságban.
^
Szín. Tudatalattid figyelmeztetése. Olyan átmeneti lelkiállapotot tükröz, mely jó és rossz irányba is tovább vihet, de ha nem gondolod át a rossz fog bekövetkezni. Ha természetben látod: megkönnyebbülés. Barna ruha, barna szoba vagy falburkolat: nem szívesen adsz ki pénzt valamire, amit a környezeted szükségesnek tart és vár Tõled.
^
- Krúdy szerint, ha magad barnulni látod betegséget, rosszat jelent. Megfigyelésem szerint inkább a gyógyulás, épülés jele. Azt hiszem, hogy a két merõben különbözõ értelmezés abból következik, hogy napjainkban az egészséges szín inkább a napbarnított, míg a század elején, a fehér, a sápadtabb bõrszín volt a vonzó, a divatos. Viszont: ha magad egészen barnának, feketének látod: hátrányos helyzet, amelybõl kikászálódni iparkodsz. Mást barnulni, feketedni látni: partner vagy munkahelyi kapcsolataidban harcolsz a téged megilletõ jogokért; egy helyzetben kezdetben alárendelted magad, és most próbálod korrigálni - kissé erõszakosan - a korábban elkövetett hibát.
^
Álmunkban a barát gyakran saját magunkat jelenti: amit álombéli barátunk tesz, az a mi titkos vágyainkat jelképezi. Férfiálomban férfi barát: annak feleségét vagy partnerét jelenti, akihez titkon vonzódsz. Nõi álomban jó barát: szintén a barát valamelyik ismerõsét jelenti, akinek a gondolatát ébren elhessegeted.
^
-Férfiálomban a barátnõ (ha egy ismerõs nõ álmodban a barátnõd): vágyódás, szeretnéd ha tényleg a barátnõd lenne; ha a valóságban ismeretlen: akkor ábrándozás: szeretnél valakit vagy valaki mást a barátnõdnek tudni. Idõs barátnõ: problémáidat nincs kivel megbeszélned. Nõi álomban a barátnõ gyakran a féltékenység jele, de a különösen közeli, jó barátnõ a kielégítetlenséget jelzi. Barátnõ, aki a Te ruhádba van öltözve: nõi álomban: úgy érzed a barátnõd a Te tollaiddal ékeskedik; de Te is utánzod õt; a Te ötleteiddel arat sikert; valójában egy kicsit majmoljátok egymást. Férfiálomban: egyre kevésbé vagy ura egy kapcsolatnak, partnered a fejedre nõ, a "nõ hordja a nadrágot".
^
- Otthon lebuksz, valami kis kiadás miatt, amit titokban akartál tartani.
^
- Gond. Batyuba csomagolt csecsemõ: rágalom.
^
Önbizalomhiány; Kicsit sznob vagy.
^
- Egy kapcsolatodban nem tudsz rendet teremteni.
^
- Valakit rosszul ítélsz meg, tévedés. Becsüs, ha Te vagy: utálatosan viselkedtek veled.
^
Gyengélkedés. Éhség (fizikai vagy átvitt értelemben: valamire).
^
- Jóindulat, gondoskodás. Apró szemû gyümölcsöt eltenni: takarékosság. Olyan gyümölcsöt befõzni, amit nem szokás, és ami nem fér bele az üvegbe: lehetetlent kívánsz valakitõl; más magyarázat szerint: gondoskodásoddal terhére vagy valakinek. Üres, poros befõttesüveg: múltbéli szerelmi csalódás emléke. Befõttesüveg, amiben oda nem való tárgy van: elirigyelsz valakitõl egy szeretõt. Befõttesüveg, ha virág van benne: asszonynak: zsarnok férj; férfinak: hûtlen kedves. Glédában álló befõttesüvegek a kamrában: kis mulasztás a háztartásban; odaégetett étel, kifutott tej. Befõttesüveg, amiben állat egér van: alkalmazottad meglop. Régi feljegyzések.
^
- Nõi álomban: nem szívesen látott vendég, unalmas protokoll. Férfiálomban: ijedtség, szigorú feleség.
^
- Ha álmodban beleegyezel valamibe, ami különben távol áll tõled: túl sok gondot fordítasz arra, hogy kiismerhetetlennek tûnj. Sokat adsz a látszatra.
^
Szakadékba: félelmeid többnyire alaptalanok, önsanyargató természet. Árokba esni: csalódás, de nem szerelmi.
^
Én is szeretem a Poirot címû sorozatot, és a csokit is.
^
Állítólag: megbánt könnyelmûség.
^
Kíváncsiság, rivalizálás. Belopózni valahova és ott kutakodni: úgy sejted valamit elhallgatnak elõled, de nem tudod bizonyítani.
^
- Gyûjtögetés vagy rendezgetés régi holmik, emlékek között. Idegen városban: maradi gondolatok.
^
- Nyereség, amit elherdálsz.
^
- Édes titok, kedves emlék.
^
Harag; lobbanékony, de gyorsan megnyugvó természet. Figyelj oda, mert a folytonos morgás családtagjaidban lehet hogy szorongást kelt!
^
- Feletteseiddel vagy idõsebb hozzátartozóiddal szemben érzett ellenséges érzelmek. Benzinkutas: ha olyan valaki, akit máshonnan, például a munkahelyedrõl ismersz: nagyon nem kedveled az illetõt. Ha valamely családtagod látnád benzinkútnál dolgozni: megharagudtál rá, de emiatt kissé szégyelled magad.
^
Folyton morogsz és kritizálsz, hamar "felkapod a vizet", de aztán gyorsan meg is nyugszol, azonban a környezeted ezt nem biztos hogy jól tûri!
^
- Szónoki beszéd: ha visszaemlékszel a szövegre, jegyezd jól meg, mert jó tanács; ha nem emlékszel a beszéd tartalmára: nehezen tudsz kiigazodni valami bonyodalomban. Régi magyarázat: Figyelmeztetés! Ne hagyd magad semmire rábeszélni!
^
Magad sem tudod, hogy mi nyomja a lelked; telefonbeszélgetés: nem személyekhez ragaszkodsz, hanem hallgatósághoz; nem tudsz másokra figyelni.
^
Lakótelepinek betonház: Elvágyódás az unalmas hétköznapokból. Nehéz, unalmas munka. Betonház: egyhangúság. Betonozni: gondjaidtól igyekszel szabadulni.
Beton házak közt eltévedni (mind egyformának látod): leginkább gyermekkori álom, felnõttnél azonban az önállótlanságodat jelképezi, támogatásra szorulsz, nem nõttél még fel.
^
- Olyan információ birtokába jutottál, ami nem rád tartozik. Ne élj vissza ezzel.
^
Kalandra vágysz (amely lehet szerelmi, vagy egy izgalmas, veszélyes élmény is), de nincs bátorságod belekezdeni, vagy erkölcsi érzéked tiltakozik ellene. Nõk álmában: úgy érzed, hogy tolakodóak veled szemben, pedig lehet, hogy Te vagy kihívó. Idõs emberek álmában: rossz szomszédság, rossz közbiztonság miatti félelem.
^
Ha a betûk értelmes szót alkotnak: próbáld felidézni, az egy jótanács vagy egy nagy ötlet saját magadtól neked! Azt is jelentheti, hogy fantáziádat napközben teljesen elnyomod, kreativitásodat csak álmodban vagy képes kiélni. Nagy, falra vagy kerítésre írt betûk: nem látod a fától az erdõt. Apró betûk, amiket nem tudsz elolvasni: makacsság; úgy hiszed, hogy félrevezetnek.
^
Mozgékonyság; derû. Másnak vásárolni: bosszúság.
^
Kis kötelességmulasztás, pontatlanság; vidám természet: könnyen kerülsz mások hatása alá.
^
- Gyermekálomban: jó teljesítmény. Egyébként: kényes helyzet.
^
Agresszivitás, felgyülemlett harag.
^
A szexualitás és férfiasság szimbóluma.
Ha rád támad, nõknek: kihívó viselkedés után visszautasítod, olykor megszégyeníted azt, akit Te bátorítottál fel. Férfiaknak: magadra erõltetett keménység, cinizmus; látszat, amit erõnek erejével fenn akarsz tartani. Bika, ha barátságos, megnyerõ látvány: nõknek igazi egyenjogúság, mi több: egyenértékûség a férfiakkal. Támadó bika, ha megfékezed, legyõzöd: férfiálomban: nem szégyellsz szeretni; gyengédnek lenni, nem kell erõlködnöd, hogy férfinak lássanak, ez magától értetõdõ. Bika, ha felöklel: nõknek: csábítási kísérletek, amelyek rossz véget érnek; férfiaknak: vonzódsz az erõszakhoz, akár úgy is, hogy áldozata vagy annak. Bikát meglovagolni: szerelmi önzés.
^
Ne szólj bele mások vitájába, ne is közvetíts közöttük, mert te fogsz a végén póruljárni. Mások szerelmi ügyeivel foglalkozva eltereled a figyelmedet saját problémáidról.
^
- Megúsztál valamit, amitõl tartottál.
^
Túlzott szereteteddel (majomszeretet) megrémíted partnered. Úgy érzed, kimaradtál valamibõl, ami kellemes lett volna. Rohadt birsalma: úgy érzed szereteteddel visszaélnek, kihasználnak.
^
Nagyfokú önbizalom.
^
vagy árverés (akár on-line). Olyan dolgokat vásárolsz, amelyekre semmi szükséged, feleslegesen költekezel. Felhalmozod, gyûjtögeted a tárgyakat (mindent ami csak megtetszik) olyan céllal, hogy azt késõbb értékesíted. De az eladás nem biztos hogy pozitív kontóval fog zárulni, vagy annyira ragaszkodsz a holmikhoz, hogy el sem adod õket és így csak gyûlnek.

^
berendezés - Nem tudod tartani a szád, most is attól félsz, hogy visszamondanak valakinek valamit, amit kikotyogtál.
^
- Merész, de jó kimenetelû vállalkozás.
^
- Vásárlás; simulékonyság. Sok mindent megbocsátasz magadnak.
^
- Takarékosság, aggályoskodás.
^
- Bosszúság. Bogáncs, ami a hajadba akad: igazságtalanul megbántottak.
^
- Tisztázatlan helyzet.
^
- Keménység; céltudatosság.
^
- Szentimentalizmusnak, érzelmességnek álcázott számítás; ridegség, álságosság, amelynek hol ki vagy téve, hol magadon uralkodnak el. Gyermek-, kiskamaszálomban: túl szigorú szülõk, akik merevségükkel apró hazugságokra kényszerítik a gyereket.
^
- Ruhán: leégés, kis megszégyenülés.
^
- Csodavárás.
^
nem sportember álmában -Akadályoznak valamiben; nem jutsz szóhoz. Hátrányos helyzetben érzed magad.
^
Feszültséget keltõ gondolatok, olyanok melyekre egyrészrõl vágysz, másrészrõl elutasítod azokat.
Régi magyarázat: bolhát fogni vagy szétnyomni: nyereség, nem várt módon jött anyagi segítség.
^
Régi magyarázat: Váratlan ajándék.
^
- Rendszeretet - szinte már túlzott takarékosság.
^
Valaki mélyen megsértett, olyannyira, hogy bosszút forralsz ellene.
^
- Könnyebb betegség, rendszerint meghûlés, hõemelkedés. Borospince: lelki gyógyulás, kilábalás egy bajból.
^
- Unalmasnak tartod magad, pedig szórakoztató szeretnél lenni.
^
- Hiányérzet, társtalanság-érzés.
^
Szexuális szimbólum; fáradtság.
^
- Rugalmatlanság, türelmetlenség; dédelgetett és téves emlékek.
^
villanyborotva is - Nõi álomban: agresszivitás, uralkodni vágyás, kisajátítási törekvés. Hidegség. Valakit az igádba akarsz hajtani. Férfiálomban: fenyegetettség, megbántottság, veszélyérzés vagy súlyos önvád. Borotválkozás közben megvágod magad: bûntudat, lelkiismeretfurdalás. Borotválatlanak lenni: szégyenkezés. Bajuszt leborotválni: úgy érzed, hiába udvarolsz. Szakállt leborotválni: rossz szexuális kapcsolat. Ha álmodban leborotválod a szakállad és utána egy ismeretlen arcot látsz a tükörben: nagyon unod a partneredet és õ nem bíztat sok j óval.
^
- Sürgés-forgás; annyi apró szabályt állítasz fel magadnak és másnak, amelyet képtelenség betartani.
^
- Próbálj visszaemlékezni valami részletre az álmodból és keresd ott És örülj, hogy felébredtél!
^
Régi magyarázat: vége a szomorúságnak (hát még a boróka pálinkától :) )
^
Általában: egy valóban nálad idõsebb személyt jelképez, akitõl tartasz, félsz, valamilyen lelki gyötrelmet okoz neked vagy vele kapcsolatban kellemetlen emlékeid vannak. Nõi álomban: általában az anyós jelképe. Férfiálomban: megszerelmesedés.
^
- Szigorúság. Ha ráutalódsz, nem tudsz nélküle haladni vagy állni: nõk álmában: gyámoltalanság; a szenvedéshez való vonzódás; szeretsz ügyetlenségeddel másokat felbosszantani, férfiálomban: gyengeség, amelyet szégyellsz.
^
Szeretnél valamihez fizetség nélkül hozzájutni, és ehhez cselt eszeltél ki.
^
1 2 Tovább