Álomfejtés
Kattintson ide az adatok elküldéséhez!
Angyalka

ÁLMOSKÖNYV On-Line

Címszavak betűrendben

- Nagy és nehéz feladat. Üveggolyó: nem teljesült remények. Fagolyó: jól megoldott feladat; ügyesség. Billiárdgolyó: tévedés; nem szívesen illesztesz be a gondolataidba új elemeket. Fémgolyó, amit könnyedén felemelsz és súlytalannak érzel: felelõtlenség; nem vagy tekintettel mások érzékenységére.
^
- Barátság. Leszakadt gomb: eltávolodás, elhidegülés egy régi baráttól. Gomb, ami a bõrödre van varrva: jelent közeli hozzátartozót; aggódsz valakiért. Gombot felvarrni: megsértõdtél, mert nem kérték a segítségedet, tanácsodat.
^
Váratlan öröm. Mesebeli gombaház:jókedv; kellemes ismerõs; jól sikerült buli. Mérges gomba: nagyvonalúan túlteszed magad egy kellemetlen ember kötekedésein; nem hagysz magadnak bosszúságot okozni. Pöttyös gomba: jó humorérzék.
^
- Kifeslett szélû gomblyuk; férfiálomban: új kapcsolat keresése. Nõi álomban: kedved ellenére történõ események.
^
Fájdalmas elválás. Idõsebbek álmában a gombolyag: fiatalabb rokonaid jele; elguruló gombolyag: gyereked eltávolodása.
^
- Alacsonyra állított mérce; produkciódat tökéletesnek tartod, holott korántsem az. Elázott gombóc: elhárított felelõsség. Kõkemény gombóc: az önkritika teljes hiánya; tökéletesnek tartott elképzelések.
^
-Flört; szex.
^
- Bosszúból, dühbõl kifecsegsz valamit; elárulsz egy nádbízott titkot.
^
- Tudálékosság.
^
- L. Lemezjátszó.
^
Kérlelhetetlenség, merevség. Fehér gránit: dogmatikus gondolkodás, túl szigorú elvek. Fekete gránit: felesleges szabályok felesleges betartása; önsanyargatás.
^
- Ügyes viselkedés, kellemes természet.
^
- Kevés pénz, anyagi gond.
^
- Kuporgatás, gyûjtögetési szenvedély.
^
- Háztartási munka, megerõltetés.
^
Férfiálomban: gyengeség, elnyomottság, önbizalomhiány. Nõi álomban: agresszivitás; a férfiak lenézése, uralkodnivágyás.
^
- Tiltás.
^
- Hangulathullámzás, változékony magatartás.
^
- Aprólékosság, a részletek iránti figyelem. Gyaluforgács: sok kis bosszúság, idegeskedés.
^
- Jó ötlet, szellemes terv, amit nem valósítasz meg. Nõk álmában: kozmetikusnál lábat gyantáztatni: megújuló remények, visszatérnek hozzád. Bajuszt gyantázni: sikerül felkeltened az érdeklõdést magad iránt
^
- Kényes ízlés. Ha egészen puha, finom tapintású: költekezés, könnyelmûség. Ha szúr: nehezen osztod be a pénzed, nem tudsz lemondani szükségtelen, de örömöt okozó beszerzésekrõl.
^
- Unalmas beszélgetés, prédikáció. Végig kell hallgatnod mások hülyeségeit; nem érdekel a munkád, a tevékenységed alig várod, hogy a barátaid között legyél.
^
- A bizalmadba fogadsz valakit, aki arra nem méltó.
^
- Jó viszony a valósággal, helyes elképzelések.
^
- Meggondolatlan beszéd, viselkedés.
^
Pletyka. Feléd szaladó ismeretlen gyerek: kívánságod késve teljesedik. Gyerekszoba: ártatlanság. Gyerekszobában elbújni: régi emlék, kis titok.
^
- Mindenki szerint az élet jegye és jelképe. Hosszú gyertya: kiegyensúlyozottság, higgadtság; rövid gyertya: beletörõdés, megbékélés. Nagy lánggal égõ gyertya: segítõkészség; új, nem égõ gyertya: kicsit irigyled azokat, akik fel tudnak oldódni egy érzésben, szerelemben, kihunyó, pislákoló gyertya: múlófélben levõ érzés, állapot; gyertyacsonk: elsivárosodás, cinizmus.
^
- Hited ezután is veled marad és továbbra is átsegít a kellemetlenségeken.
^
Ha rádtámad: elítéled magad egy szokásodért, gondolatodért; lelkiismereti, erkölcsi probléma; kétségek; esetleg: büntetéstõl való félelem. Gyilkolni: ha Te ölsz meg ismeretlen embert: erõfeszítés, a megváltozásra tett kísérlet. Gyilkosságot messzebbrõl látni: jellemed jó irányba fejlõdik; kikerülsz egy káros befolyás alól. Ólálkodó gyilkos, akirõl tudod, hogy rád les: szükségét érzed egy változásnak, de nincs erõd hozzá; rosszakarat.
^
Ha te vagy gyilkosság áldozata: félelmeid miatt elnyomás alatt vagy, kihasználnak. Nem tudsz egy kényszerhelyzettõl megszabadulni.
Ha te gyilkolsz: bûntudat, tudod hogy mások rossz helyzetébõl próbálsz hasznot húzni.
Általában: önmagad vagy pillanatnyi éned megtagadása, feladása. Engedsz valamilyen külsõ nyomásnak, amely vagy jó vagy rossz irányba viszi a gondolkodásod.
^
- Változékony, egymásnak ellentmondó érzelmek. Gyomlálni: megpróbálsz kiigazodni egy hozzád közelálló személy érzelmeiben; egy közeli barátod furcsa viselkedése zavarba hoz.
^
- Szerelem, vágyakozás. Gyufásdoboz, gyufával tele: igen jó partnerkapcsolat vagy házasság. Üres gyufaskatulya: átmeneti zavar a szerelmi kapcsolataidban; kis csalódás, elkeseredettség. Gyufaláng: ha pislákol vagy kialszik: önbizalomhiány a szerelemben. Nagy lánggal égõ gyufa: nagy lánggal égõ szerelem; hozzád való társ.
^
-Felnõtt álomban: aggályoskodás; aprólékosság. Gyermekálomban dac. Színes gyurma: ragaszkodás.
^
- Gond. Gyárkapu: változás. Gyárkémény: ijedtség. Ha fekete füst ömlik ki rajta: félelem, rossz közérzet, nagy gond. Összedõlõ gyárkémény: elkeseredettség; úgy érzed felesleges vagy, nincs rád szükség; változtatnod kell eddigi életmódodon.
^
- Szertartásos viselkedés, póz. Szélben lengõ gyászfátyol: félelem. Fiatal ismerõsödet gyászfátyollal eltakarva látni: irigység, féltékenység.
^
Aggodalom. Ha valakinek, aki él, a gyászjelentését látod: komoly bajod kerekedik vele vagy miatta.
^
-Jó beszélõképesség, színes gondolkodásmód; nem sok dolgot veszel komolyan.
^
- Bûnös mulasztás; régmúltbeli emlék, ami nyomaszt.
^
- Barátkozási kísérlet. Fekete gyémánt; értékes ismerõs, jó barát, akire nem fordítasz kellõ figyelmet. Csillogó gyémánt: rajongás, gyerekes lelkesedés; túlértékelsz valakit; olyan barátok után áhítozol, akik nem figyelnek rád. Gyémántból készült szív: viszonzatlan szerelem, hideg elutasítás.
^
- Szeszély; álhatatlanság. Óriásgyík: könnyen megszerelmesedsz, de szalmaláng a szerelmed. Gyík, ha belemászik az ágyadba: könnyen kötsz ismeretséget, kalandozol: a tartós kapcsolat hiánya; unod a futó kalandokat, de nem vállalsz mélyebb érzéseket. Fehér gyík: keresed az igazit.
^
- Gyökeres változás; nagy és merész elhatározások.
^
- Nõi álomban: segítõkészség; érzékenység mások gondja iránt; tapintat. Férfiálomban: túlterheltség, feszültség; eleged van abból, hogy mindenért téged nyúznak.
^
- általában: képzelõdés; különben a színétõl függ, hogy mit jelent. Fehér gyógyszer: régen várt segítség. Barna gyógyszer: gyûjtögetés, indokolatlan takarékoskodás; sajnálsz magadtól egy kis lazítást. Folyékony, átlátszó gyógyszer: rossz beosztással élsz; pocsékul gazdálkodsz. Kék színû gyógyszer: vissza akarsz fordítani egy folyamatot, amit elindítottál. Piros gyógyszer: érzelemszegénység, üresség, ami elsõsorban téged kínoz. Zöld gyógyszer: várakozás, türelem.
^
- Hosszú vita.
^
- Félrevezetettnek, elesettnek érzed magad; püspöknek, magasrangú papnak gyónni: rosszul fogsz hozzá dolgaid megoldásához, nem jutsz elõbbre.
^
- Hagyod magad sodorni, olyasmit is megteszel, ami valójában távol áll tõled; meggyõzõdés nélkül adsz igazat.
^
- Rajongó szeretet; vakhit.
^
- Felnõttálomban: gyerekes becsvágy, kitûnnivágyás; gyerek- diák- álomban: ambíció.
^
- Nehéz elválás, fájdalmas búcsú. Nagy, szerteágazó gyökér, ami ki van fordulva a földbõl: elpazarolt figyelem, viszonzatlan jóindulat. Ha növényt nem tudsz a földbõl kihúzni, mert az gyökerével erõsen kapaszkodik, vagy még õ húz téged: keserû emlék, amitõl nem tudsz megszabadulni.
^
- Ünnepi hangulat.
^
-Szomorúság, könny. Gyöngysor: ragaszkodsz a sérelmeidhez, tetszelegsz a megtörtszívûségeddel. Gyöngyszem: kis múló bánat; ha labda nagyságú a gyöngyszem: gyûjtögeted a sérelmeidet; az emlékeidet a keserûséged köré rendezed; minden veled történõ eseményt ügyesen beillesztesz elõfeltételezéseidbe. Szétguruló gyöngyszemek: fájdalmas titkot õrzöl.
^
- Általában betegség jele. Ha gyöngysort húzol ki egy testrészedbõl, akkor az általában nappal is szokott fájni. Keress fel egy orvost!
^
Titok. Üres kagyló: elmúlt szerelem. Félig kinyílt gyöngykagyló, amiben gyöngyöt hiszel: szerelmi remények.
^
- Megszokottság, egyhangúság. Elguruló gyûrû: hûtlenség. Eltört gyûrû: fájdalom. Meggyûrûzött madár: terhedre van a környezeted; beszámoltatnak, faggatnak. Jeggyûrû: titkos vonzalom, tiltott szerelem. Köves gyûrû: nem viszonzott érdeklõdés. Pecsétgyûrû: jó barátság; erõs családi érzelmek. Címergyûrû: dölyfösség.
^
- Sunyi modor; szívesen és gyakran teszel fel ártatlan arccal olyan kérdéseket, amelyekkel másokat zavarba hozol.
^
- Jókedv, jó remények, kilátások. Ha egészséges szép gyümölcsrõl észreveszed, hogy mégiscsak férges: nem nézel szembe egy olyan körülménnyel, ami majdnem kiüti a szemed; túlértékelsz valakit. Gyümölcs, ami változtatja a színét: másképp ítélsz meg valakit, mint a barátaid, a környezeted. Fáról leesõ gyümölcs: szerencse a szerelemben, könnyû hódítás.
^
Bölcs önmérséklet.
^
Férfiálomban: tiltott érzelmek, amelyek elhatalmasodnak. Nõi álomban: férfiutálat; úgy érzed, hogy barátnõd sokkal inkább megért, mint partnered.
^
- Rossz kapcsolat. Ha magad válsz gályarabbá: megszabadulsz egy kínos kötelezettségtõl.
^
- Szenvedély, dühkitörésre való hajlam. Gát, amit elsodor az ár: nagy elhatározás, komoly fogadalom, amelyet nehezen bár, de betartasz. Lásd még: Akadály.
^
- Harag.
^
- Nem bírsz magadban tartani néhány csípõs, de helytálló megjegyzést; munkahelyi, iskolai szembehelyezkedés.
^
- Eszmei félrevezetettség. Csupán becsapottnak érzed magad.
^
- Nem tudod, mibe keveredsz.
^
Háztartási gép: kötelességmulasztás. Mezõgazdasági gép: eredményes munka. Írógép: hiába vártál valakire. Gép, aminek nem ismered célját, rendeltetését: rosszul igazodsz ki az élet dolgaiban, de ez egy csöppet sem zavar; jó kedélyed, kedvességed átsegít az esetleges bonyodalmakon.
^
- Lásd AUTÓ
^
-Férfiak álmában: más típusú partnerra, társra vágysz, mint amilyen a rendelkezésedre áll; nõk álmában: hitvesi türelem.
^
- Jó felkészültség. Sebkötözõ géz: megszabadulás, felszabadulás. Lebegõ géz: szerencsésen és ügyesen túljutottál egy nehéz helyzeten. Sebedrõl letekeredõ géz: gyógyulás; bátran szembenézel korábbi hibáiddal; rendbehozod dolgaidat.
^
-Békétlenkedés. Keleptõ gólya: pletyka, rágalom. Gólyafészek: a békés felszín alatt lappangó indulatok; többet adsz a látszatra a kelleténél.
^
- Félelem, szorongás. Edénybõl, kannából elõtörõ gõz: elkeseredett sötét indulatok; düh, harag, amit félsz kiadni magadból.
^
- Olyan dologba mész bele, amirõl elõre tudod, hogy nem lesz jó vége. Gödörbõl kimászni: erõtlenül fogsz hozzá ügyeid rendbehozásához.
^
- Nem mutatod ki az érzelmeidet.
^
-Szabadszájúság. Odamondogató, áskálódó kolléga; anyós-meny háború.
^
- Hibátlanságra, teljességre törekszel; nem tudsz feloldani ellentmondásokat, ezért aztán nem veszed figyelembe azt, ami nem illik be az elõzetes elképzeléseidbe. Meglékelt dinnye: kéretlen jótanács; beavatkozás.
^
- Jó kedély.
^
- Beképzeltség.
^
- Nyereség. Földön szétszóródott gabona: a vártnál kisebb nyereség.
^
- Teljesült kívánság.
^
- Egy ügyes húzással idõt nyersz ahhoz, hogy jobban átgondold egy lépésedet. Turbékoló galamb: fontos értesülés.
^
- Feltartanak; sok apró szívességet teszel.
^
- Apró kiadások egész sora.
^
-Fejlõdés, újítókedv.
^
- Erõdön felüli kiadás; fárasztó munka.
^
-Engedelmesség. Kis, üres garázs, ha kívülrõl látod: nehezen határozod el magad egy kötelesség vállalására; ha üres garázsban bennrekedsz: nem tudod érvényesíteni az érdekeidet. Autóval telelevõ nagy garázs: társadalmi, munkahelyi siker; elhanyagolt magánkapcsolat. Garázsból kihajtani: megtagadod az engedelmességet. Garázsajtót be- vagy kitörni: kényszer; nehezen elviselt tehertétel. Garázsajtónak autóval nekihajtani: visszafogott indulatok, amelyek nem ott törnek ki, ahol keletkeznek.
^
- Nyugtalanság, kusza érzelmek. Gaz, ami lakásodban, szobádban nõ: illetéktelenek avatkoznak a magánügyeidbe. Gazos kert: jogos ellenérzések egy közeli ismerõssel szemben.
^
- EI kell hallgatnod az õszinte véleményedet. Magadra kényszerített udvariasság.
^
- Készen állsz arra, hogy feladd a régit; szerepmódosítás, viselkedési, magatartási korrekció.
^
- Tisztességtelenül szerzett pénz, jövedelem; jogtalan elõny. Gebe, ha melléd szegõdik és nem tudod elhagyni, elkergetni: szereted sajnáltatni magad, ugyanakkor azt is elvárod, hogy csodáljanak.
^
- Bizonytalannak látod a jövõt; halogatsz egy döntést.
^
-Elhagysz valamit.
^
-Önmarcangolás; feleslegesen emészted magad; olyan dolog miatt szégyelled magad, ami teljesen emberi.
^
- Akaratod ellenére megbántasz valakit.
^
Rosszul ítéled meg a saját indulataidat; nem vagy olyan jószándékú, mint hiszed.
^
Bizonytalanság; nem bízol a teljesítõképességedben. Rádesõ gerenda: gyengeség, szemet húnysz egy elkövetett hiba felett; megalkuszol egy körülménnyel, ami a kedved ellen való.
^
-Tudálékoskodás. Azt hiszed magadról, hogy mindent tudsz. Esetleg hátfájás.
^
-Takarékosság. Fáról potyogó vadgesztenye: úgy gondolod, hogy több anyagi megbecsülést érdemelnél. Gesztenye, ami elgurul tõled: kényszerû kiadás. Kezedben szorongatott gesztenye: fukarság.
^
nem fogyókúrázók álmában - Nagy nehezen megválsz régi, felesleges holmiktól, kacatoktól. Fogyókúrás álmában: önmagáért beszélõ kívánság.
^
- Üdítõ program; kellemes ismerõs.
^
Élénk természet. Nõk álmában visszataszító, undort keltõ giliszta: rossz partnerkapcsolat. Férfiálomban: igyekezet.
^
Falra kent fehér gipsz: nagy belsõ átalakulás; megtisztulás. Gipszkötés: újra és újra ugyanazt a hibát követed el; olyan helyzetet teremtesz, amiben aztán rosszul érzed magad. Falat gipszelni: kibékíted egy haragosod.
^
1 2 Tovább