Álomfejtés
Kattintson ide az adatok elküldéséhez!
Angyalka

ÁLMOSKÖNYV On-Line

Címszavak betűrendben

A pizsama általában szorongás, félelem valamilyen intim helyzettõl. ; Pizsamában kimenni az utcára: tudod, hogy valaki figyeli a magánéleted eseményeit; esetleg csak tartasz tõle, hogy meglesnek.
^
- Szóbeszéd; éles nyelvû ismerõs.
^
-Örömhír; vélemény, ami megerõsíti korábbi elképzeléseid.
^
- Udvarias marasztalás. Kerti pad: sokat kell hallgatnod mások fecsegését.
^
- Nagyratörõ tervek. Üres padlás: sorsdöntõ elhatározás. Lommal telezsúfolt padlás: célratörõ magatartás, nem riadsz vissza a bonyodalmaktól; szorgalmasan utánajársz dolgaidnak. Padláson megbújni: félsz, hogy ötleteid lemásolják. Padlásablak: kereskedõnek üzleti kíváncsiság; szerelmesnek: úgy hiszed, ha riválisod titkait kifürkészed, több sikert érsz el.
^
- „Jegyezd meg elsõ reggeli gondolatodat, s szerinte cselekedj Krúdy. Olyan támadástól félsz, ami nem fog bekövetkezni.
^
- Megfontoltság. Palatábla: igazságtalanul megszidtak.
^
- Jutalom, elismerés. Palackposta, palackban talált üzenet: egy titok nyitjára jutsz; ha Te küldesz palackban üzenetet: titkos kedvtelés.
^
- Szépítkezés.
^
- Harag, rosszindulat; ünnepélyes fogadalom, hogy például nem állsz szóba többé valakivel; bosszútervek, amelyeket szerencsére majd elfelejtesz, nem váltasz valóra.
^
- Könnyen kötsz barátságot, könnyen is megfeledkezel barátaidról. Palló, ha leszakad alattad: valaki, akinek az érzelmei fontosak a számodra, épp oly könnyedén és felszínesen kezel téged, ahogy Te szoktál másokat.
^
- Minél pompásabb, annál elképesztõbb ábránd, de mindenképpen színes fantázia. Mindenféléket gondolsz magadról; egyszerre találod magad csodálatosnak és értéktelennek; nem vagy jó viszonyban a valósággal. Mesebeli palota: ne riadj meg saját különös ötleteidtõl, a gyerekesség gyakran párosul eredeti elképzelésekkel, jó meglátásokkal.
^
- Sikerül másokat, befolyásolnod, hatással vagy a környezetedre.
^
- Nagyravágyás. Túlbecsülöd magad, a veled megesõ dolgokat; titokzatosnak, kifürkészhetetlennek szeretnél tûnni.
^
- Véletlenül kárt okoztál. Szõrpamacs: elmaradt nyereség
^
- Egyhangúság.
^
Kiadás. Pamutfonal: ragaszkodás. Pamutgombolyag: fájdalmas búcsú.
^
- Élénk, könnyed természet; felelõtlenség.
^
Olyan titok, amelynek kiderülésétõl rettegsz, és ami mégis kikívánkozik belõled; gyónni vágyás.
^
- Jó tanács; változás. Pap, ha megáld: tartasz valakinek a rosszindulatától, magadra haragítottál valakit. Misézõ pap: jó irányú változás; papok, ha egymással beszélnek, mulatoznak: többet is tehetnél szeretteidért; kibújsz a felelõsség alól. Pap, ha ajtódon kopogtat: mulasztás. Magas rangú pap: egy vitádból gyõztesen kerülsz ki.
^
- Érdekes, de felszínes beszélgetés; ismerõs, aki kötelességének érzi, hogy vicceket meséljen. Fiatal lány álmában a papagáj: idõsebb rivális; nem egészen fiatal nõ, aki több érdeklõdést vált ki, mint Te.
^
- Óvatos viselkedés, visszafojtott harag.
^
-Felnõttálomban: negédeskedés. Gyermekálomban: kielégítetlen szereplési vágy. Lásd még: POJÁCA
^
-Fárasztó munka; szaladgálás. Ágy alá, bútor alá bekerült papucs: nemkívánatos vendégeskedés; unalmas protokoll.
^
- Tiszta papír: segítséget vársz. Piszkos papír: fûnek-fának siránkozol, de nem sokat teszel sorsod jobbra fordulásáért. Papírhajó: tekintélyvesztés. Papírcsákó gyerekes vita. Papírkosár: megszegted adott szavad; még pótolhatod mulasztásod.
^
-Visszatérõ,kellemetlen gondolatok, amelyektõl meg akarsz szabadulni; tudod, hogy foglalkozol egy dologgal.
^
-Flört.
^
- Megelégedettség. Paradicsomlé: - férfinak: önmérséklet - nõnek: nemkívánátos helyzet.
^
- Szerényebben és türelmesebben sokkal több örömöt szerezhetnél magadnak is és másoknak is.
^
Könnyen megoldott feladat. Parafa dugó: nem ismerik el kellõképpen érdemeid; elmaradt jutalom.
^
- Ha kapod: fogadd meg, a saját jobbik éned szava. Ha adod: a saját hibáidat tudod a legkevésbé megbocsátani - másoknak.
^
- Jobbító szándékkal elkövetett félrevezetése valakinek, kegyes hazugság.
^
- Lásd: ILLATSZER
^
-Idegesítõ aprómunka
^
Szerepelni, feltûnni vágyás . Parkettát fényesíteni: múltad szépítése; mentségeket keresel. Parkettát csiszolni, lakkozni: kifelé élés, látszatboldogság; addig hangoztatod, hogy milyen harmonikus körülmények között élsz, dolgozol, míg magad is elhiszed: sõt, magadat igyekszel errõl meggyõzni.
^
-Általában megfontoltság. Üres parkoló: megtorpanás, nem tudod magad kivágni valamibõl. Zsúfolt parkoló; parkolóhelyet keresni és nem találni: aggályoskodás, elszalasztottál egy jó lehetõséget. Tilosban parkolni: töprengés. Parkolóház: tervszerûség.
^
Sikerrel végzett munka; jól megoldott feladat. Folyópart, ha meredek, veszélyérzetet ébreszt: hiba, amit partnerkapcsolatban követsz el. Partra úszni: megszabadulás egy gondtól.
^
- Nõk álmában: azon fáradozol, hogy megbabonázz valakit; ügyeskedsz. Férfiak álmában: legénykedés, túlhangsúlyozott férfiasság, ami mögött gyengeség lapul.
^
- Szerelmi szenvedély. Parázson járni és nem érezni égõ fájdalmat: olyan szenvedélyt ébresztesz, amely terhedre lesz; felelõtlenül kacérkodsz; parázs, ha megéget: viszonzatlan vonzalom.
^
Félrevezeted magad; rosszul ítéled meg a saját érzelmeidet.
^
- Gyötrõ gondolatok. Patás ember: megkörnyékeznek.
^
- Könnyedség, jó kedv, lendületes személyiség.
^
- Jó partnerkapcsolat; esetleg több is egyidejûleg.
^
Elhanyagolt dolgok, kapcsolatok; halogatás, rendetlenség. Patika, amiben rendetlenség, piszok van: kimagyarázod magad önmagad elõtt; azzal igazolod magad, hogy mások még nálad is hanyagabbak; nem nézel szembe hibáiddal. Patikába éjjel bezörgetni: titkos bánat; szégyellt szenvedés.
^
Elfogni, kergetni, agyoncsapni egy patkányt: vita, veszekedés egy általad kedvelt emberrel.
Rossz lelkiismeret, önvád.
^
- Kellemes csalódás; szerencse. Patkó alakú sütemény: egy régi barátságod újjáéled. Patkó alakú pénztárca: kis, de váratlan ajándék, jutalom, ami örömet szerez.
^
- Könnyen szerzett érdem. Kiállítási pavilon: több figyelmet igényelsz.
^
- Munkahelyi kellemetlenség; megpecsételtetni: nem súlyos, de kellemetlen betegség. Marhát, állatot pecsételni: javaidat, pozíciódat félted. Pecsétes ruha: kudarc. Régi viaszpecsét, okmánypecsét: családi titok; „balkézrõl„ származó rokon.
^
Dicséretes buzgalommal próbálod magadba visszafogni indulataid; egészen állati módon megharagudtál valakire, akivel szemben ugyancsak fékezned kell magad. Pedikûrözés közben megsérülni: férfiálomban: szerelmi kiszolgáltatottság; nõi álomban: sikertelenül végzõdõ áskálódás.
^
- Túl nagy lendülettel fogsz bele valamibe.
^
- Ha csiklandoz vagy simogat: könnyelmûsködés; ha hullik rád, körülszálldos: izgalom.
^
- Lásd: LÓ
^
- Felnõttálomban: ellenõrzési, szabályozási vágy; csak akkor érzed magad biztonságban, ha környezeted minden lépésérõl tudomással bírsz. Kismama, fiatal anya álmában: félelem, kis szorongás az anyaszereppel kapcsolatosan. Érett korú nõk álmában: a változás elõszele, fizikai kényelmetlenség. Ha Te lennél bepelenkázva: túlfegyelmezed magad; iszonyú erõfeszítéseket teszel, hogy mindenkinek, mindennek megfelelj; a könnyedség hiánya; ha nem hajtanál annyira a népszerûségre, sokkal többen kedvelnének, több sikered lenne.
^
- „Mindent lebíró szerelem Krúdy. Szenvedély. Nem iszol mostanában egy kicsit többet a kelleténél;
^
- Lezserkedés, hencegés.
^
- Ha lenne színes, vonzó, selymesnek tûnõ: lesed az alkalmat egy kis kiruccanásra; helyesled azokat a szabályokat, amelyeket jóízûen megszegsz. Visszataszítónak érzett-látott pénz: tisztázatlan, megbeszéletlen ellentét; kitérsz egy kellemetlen, de hasznos beszélgetés elõl. Penészes ember, penészszerû élõlények, ha emberszerûen viselkednek: cinizmus; számító viselkedés; nagy lendülettel képviselsz olyan eszméket, amelyekben nem hiszel.
^
- Rendszeretet, méghozzá olyan, amely már magadnak is a terhére van.
^
- Félszegség. Pereskedés: gondolatokban, ábrándokban kapott elégtétel.
^
- Teljesítménykényszer; nem kapsz elég bátorítást.
^
- Kukacoskodás; aprólékosság; egyforma gondolatok.
^
Ha tetõnek, mélységnek a peremén állsz, kapaszkodsz: nem hiszel magadban, minden ötletedet elképzelésedet kétséggel fogadod.
^
- Hátrányos helyzet.
^
- Lagymatag indulatok; szinte szeretnéd, ha jól dühbe gurulhatnál, úgy gondolod, akkor jobban megértenéd környezeted; nem igazodsz ki egy viszálykodásban, és nem is nagyon érdekel az egész.
^
Nagy elhatározások, mindenféle fogadkozás. Férfiálomban: szokatlan vonzalom: Nõi álomban: hideg fejjel eljátszott szerep, szexuális alakoskodás.
^
Rovar petéje: bajt kevernek körülötted, gyanakvást ültetnek el benned. Egyébként: riadalom. Petefészek- nõk álmában: elutasító magatartás, - férfiálomban: kellemetlen közérzet, zavaró gondolatok.
^
- Mentségeket keresel a magad számára.
^
- Rövid távú tervek; piaci árus: még nem döntöttél, hogy mit mondjál holnap. Piac mint gazdasági fogalom: ha nem éppen csak annyit tanultál volna, hogy átcsússz az államvizsgán, akkor most egy érdekesebb, mondjuk a Pikáns címszót keresnéd.
^
Pénz körüli gondolatok; pénzsóvárság. Pikkely, ami rajtad nõ: nem is annyira a pénzre, mint inkább a gazdagság látszatára vágysz.
^
- Irigylésre méltó szerencse.
^
- Nem gondolsz a jövõddel.
^
- Nem tudsz magyarázatot adni magadnak.
^
-Elvesztetted a lélekjelenléted; röstelled magad egy hevesebb indulatod kimutatása miatt.
^
- Kényes helyzet, felszínes kiegyensúlyozottság.
^
- Egy bajod, problémád megoldásához nagy alapossággal hozzáfogsz; bátor és eredményt hozó végiggondolása elég kényelmetlen állapotnak. Tiszta, esetleg napos pince: rendkívül ellentmondásos érzelmek, gyakran változó vélemény. Dohos, szûk pince: ha szorongást kelt: a legjobb úton haladsz, hogy kilábalj zûrzavaros belsõ állapotodból. Pincében, ha ládát, zsákot találsz és abban irtóztatódolgot sejtesz: általában könnyedén felismered az összefüggéseket, kutatod is azokat, most azonban valami megtorpanásra késztet; nagy lelkierõre van szükséged. Pincében bennrekedni: rájöttél, hogy viselkedéseden módosítani kell. Borpince: kínzó érzéseid elmúlása, megkönnyebbülés.
^
Fejedre olvassák a hibáidat. Pincérlány: nõi álomban: rivális, asszonyok álmában: férjednek nem a szerelmét félted, hanem gazdasági okokból vagy féltékeny. Férfiálomban: lebecsülöd partnered bírálatát, talán éppen azért, mert nagyon is az elevenedbe talált.
^
- Könnyebb betegség, amely nem a súlyossága miatt okoz komplikációt. Jó ötlet, vitakedv.
^
- Férfiálomban: partnered minden területen tökéletes, imádni való, csak a szexben lehetne egy kicsit érdeklõdõbb. Nõk álmában a fordítottja; úgy gondolod, hogy egy ilyen kedves, sokoldalú partner mindig csak a szexszel akar szórakoztatni.
^
-Jó kedély, békés közérzet. Nõk álmában: mulatós természet
^
- Könnyû és nagyon mulandó magmámorosodás.
^
- Rossz beosztás.
^
- Rend és célszerûség utáni vágy.
^
- Indulatos, vad természet.
^
- Felelevenedett gyermekkori rossz emlék; igazságtalanság.
^
- Váratlan öröm, nyeremény. Lásd még: TAKARÍTÁS.
^
- Szerelmi agresszivitás.
^
- Rossz szomszédság; átjönnek kölcsönkérni és még ki is beszélnek.
^
Nagy meggondolatlanság; indiszkréciótól, fecsegéstõl tartasz; attól félsz, hogy a Te titkaidat is úgy kezelik, mint Te a másokét. Plakátot ragasztani: annyira kikívánkozik belõled valami, hogy még azt se bánod, ha gyónásodnak rossz vége lesz.
^
- Rendkívüli pontosság.
^
Nyomorult közérzet, súlyos önvád. Pocsolyában fetrengeni, ha ott jól érzed magad: kitörni vágysz unalmas hétköznapjaidból, de nagyon rossz irányba igyekszel. Pocsolyából ha kimászni akarsz: erõfeszítések, amelyeket saját magad jobbítására teszel. Pocsolya, ha rád fröccsen, bepiszkít: környezeted szigorú intelmei, amelyeket nem veszel komolyan. Pocsolyában fekvõ ember: túl keményen ítélkezel valaki felett; egy enyhébb, barátibb bírálattal több eredményt érnél el.
^
- Ha adod: védtelen vagy valakivel szemben; ha kapod: dac, azért se azt teszed, amit tanácsolnak, nehogy engedelmesnek tûnj. Pofozkodást látni: pénzzavar; kényelmetlen helyzetedért másokat okolsz.
^
- Összesûrûsödött gondok, tennivalók. Elhagyott poggyász: rendezni kell soraidat; ne halogasd ügyeid, elintéznivalóid, mert azok rendbetétele egyre nehezebbé válik.
^
-Egyszerûség, jókedv.
^
- Jóízû, tartalmas beszélgetés; hasonló gondolkodású jóbarát.
^
- Gyermek álmában: kielégítetlen, rosszul kielégített szereplési vágy; „énekeld el szépen . . . mondd el szépen . . .„ kezdetû szülõi felszólítások, a „mit gondolsz?„, „mihez lenne kedved?„ kérdések helyett. Felnõttálomban: meggyõzõdés nélkül hangoztatott vélemény, érzelem nélküli barátkozás.
^
- Ha jól érzed magad ott: szabadelvûség; ha kínlódsz: nagy szerelem.
^
Agyafúrtság. Azok álmában, akik látták az Arat a vihar címû, egykori amerikai filmet, vagy olvasták Verne régi kiadású mûveit: veszélyes kaland, hibás megállapodás; egy gyermekkori rémület újraéledése.
^
- Tisztességtelen haszon; nem korrekt módon szerzett elõny.
^
- Harag, idegeskedés. Poros tárgy, bútor: egy érzelmed akaratod ellenére elmúlik.
^
- Intelligens viselkedés, tapintat.
^
- Lásd: KARBURÁTOR
^
1 2 Tovább