Álomfejtés
Kattintson ide az adatok elküldéséhez!
Angyalka

ÁLMOSKÖNYV On-Line

Címszavak betűrendben

Létezõ személlyel vagy eseménnyel kapcsolatban: Ha álmodban iszonyatos dühöt érzel valakivel vagy valamivel szemben, érdemes elgondolkodnod azon hogy a valóságban meg tudod-e változtatni ezt a helyzetet.
Az álmodban konkretizált harag kiadása egy valószínûleg már jó ideje lelki kínokat okozó probléma felgyülemlésének a következménye. Olyan dolgot kell elviselned amit az Éned igazából nagyon nem kíván. Talán kényszerhelyzetben vagy.
Lehet hogy ébredés után a mérged kiadásától megkönnyebültebben érzed magad, de az igazi probléma továbbra is fennáll. Alaposan gondold végig milyen következményei lennének a változásnak, milyen barátságos megoldás lenne a célravezetõ, hogy kijuss ebbõl az élethelyzetbõl.

Nem létezõ személlyel vagy helyzettel kapcsolatban: Feszült és stresszes vagy, de nem biztos hogy pontosan tudod mi okozza ezt. Próbálj szabadidõdben olyan dolgokkal foglalkozni ami kedvedre való és "ne vedd magadra mások terhét" is.
^
Szigorú, merev természet. Hûtõszekrény, ha tele van: jelez olyan személyiséget, aki úgymond nem tudja kimutatni érzelmeit, valójában nincs is sok kimutatnivalója. Üres hûtõszekrény: érzelemszegénység. Hûtõszekrény, ha abban oda nem való dolgok vannak: számítás, megjátszott érzelmek. Ékszerek a hûtõszekrényben: hideg fejjel, számításból kötött házasság. Ruhanemû a hûtõszekrényben: nõk álmában: szexuális alakoskodás. Férfiálomban: rendhagyó vágyak, amelyeket elfojtani igyekszel.
^
-Egy régi ismerõsöd, barátod, barátnõd számodra érthetetlen viselkedése, figyelmetlensége.
^
Szeszély; könnyen keletkezõ, könnyen múló érzelmek. Piszkos hab: kellemetlen kaland, amire rossz szájízzel emlékezel vissza. Habfürdõ: kiadás, amit megbántál; emészted magad könnyelmû viselkedések, elvesztett pénzed miatt. Habos sütemény: gyerekes érzelmek; hiszti.
^
- Meggondolatlan cselekedet; kényelmetlen helyzet.
^
- Felnagyítasz egy jelentéktelen eseményt.
^
- Módszeres gondolkodás. Hagymát vágni: ráébredsz egy neked nem tetszõ körülményre; felfedezés, aminek nem örülsz.
^
- Megbúvó érzelmek, rejtett gondolatok. Hajad, ha megállíthatatlanul nõ, lehúzza a fejed: szomorúság. Levágott haj: elveszett szerelem. Ha magad vágod a hajad: elkövetett hibádért megharagszanak rád. Ha más haját vágod: haragszol. Partnered haját vágni: agresszív szerelem. Hosszú, selymes haj: könnyedség, kis felelõtlenség. Durva, szúrós, sörteszerû haj: megbántottság. Göndör haj: titokban tartott szerelem; leleplezett érzelmek. Aranyhaj: érzelmeidet akaratod ellenére elárulod és ebbõl bajod származik. Hulló hajszálak; hajszálak a kezedben: mély szomorúság, amit egy szeretett személy elvesztése vagy árulása miatt élsz át. Hajat festeni: hazugság. Hajfonat: álmodozás; regényes tervek. Kócos haj: rendezetlen anyagi ügyek. Õsz haj: tisztesség.
^
- Érzelem, amit a legjobb meggyõzõdésed ellenére sem bírsz titkolni. Más hajából hajcsatot, hajtût kiesni ha látsz: olyan dolgokat engedsz meg magadnak, aminek a negyedéért másokat megszólnál.
^
Az ellenkezõjét igyekszel mutatni annak, mint amit érzel. Hajcsavaró, ami kicsúszik a hajadból: elszólod magad. Hajcsavaró, amit nem tudsz kivenni a hajadból, beleakad: rossz tanács, idegen befolyás.
^
-Fegyelmezetlenség, késés.
^
- Visszafogottság, gátlás.
^
- Akaratod ellenére ébredõ vágyak.
^
- Rossz tréfa, amivel megbántanak.
^
- Kockázatos vállalkozás. Hajtûkanyarból kisodródni: kicsapongás, annak összes kellemetlen következményeivel együtt; tivornyázás utáni - másnaposság.
^
-Általában veszedelem, fenyegetettség. Nagy, fehér hajó: túlzott tisztelet, kritikátlanság; az anyához, idõsebb nõhöz való ragaszkodás. Sötét hajó ha feléd közeledik: gyermekkori szigorú büntetés emléke. Papírhajó: tekintélyvesztés. Hajótörés: keserû csalódás, elárultatás. Ha fehér hajót tiszta idõben látsz magad felé fenyegetõen közeledni: elhiszed, hogy annak van igaza, aki bántott. Hajóablak: kíváncsiskodó természet. Hajóablakon beömlõ víz: túl sokan szólnak bele a dolgaidba, minden kérésnek eleget akarsz tenni. Hajó, ami a levegõben úszik: idegennek érzed magad a saját bõrödben; nem fogadod el a magad valóságát. Szárazföldön, házak között mozgó hajó: a mindennapi gondokban elaprózódó, elsivárosodó gondolatok, érzelmek; feszültség az eszmék és a tapasztalatok között. Hajótörés: kiábrándulás egy ideálból; érzelmi megrázkódtatás. Zátonyra futó hajó: szexuális természetû probléma a partnerkapcsolatban. Nõknek: rosszul ítéled meg magad; rossz példaképet választottál.
^
- Szerelmi vágy. Nõk álmában: hal, amit a kezedben kell tartanod és utálod fogni vagy hal, ami a testedhez ér és undort vált ki: idegenkedés a testi szerelemtõl egy különben kellemesnek hitt kapcsolatban; hal, amit mindenképpen a kezedben akarsz tartani, de az kifickándozik onnan: önbizalomhiány, tartózkodás. Sikertelenségérzés. Férfiálomban undort ébresztõ hal: keményebbnek mutatod magad annál, mint amilyen valójában vagy: röstelled érzelmeidet. Díszhal: viszonzatlan szerelem, hideg partner. Óriás hal: elégedetlen vagy magaddal, ugyanakkor hajlamos vagy a nagyképûsködésre, dicsekszel. Döglött hal: kudarc. Halpikkely: pénz. Hal, ami beszél: lassan múló fájdalom.
^
Lezáratlan személyes ügyek. Ha halott ismerõsöddel, hozzátartozóddal találkozol és ez örömöt okoz: hiányérzet, fájdalom, nem tudsz belenyugodni elvesztésébe. Ha boldognak, egészségesnek látod, de betegségben halt meg: nagyon hiányzik neked az illetõ személy, de tudod, hogy megkönnyebbült, megszabadult a kínoktól és ez megnyugvással tölt el. Ha rémületet okoz: lelkiismeret furdalás, bûntudat; valamivel megbántottad, nem szenteltél rá elég idõt életében és ezt már nem tudod többé jóvá tenni. Halottnak látni valakit, aki még él: gyûlölet, amit a halott iránt érzel; lelkiismeret furdalás, hogy legszívesebben a a halálát kívánnád. Ismeretlen halott: régi vágyad teljesülhet; váratlan segítséget kapsz. Ijesztõ, undort keltõ halott, : olyan partnerkapcsolat, melytõl szabadulnál.
^
Szeretnéd ha különleges lennél és fel- vagy többet figyelnének rád.
^
Érzelmi esetleg fizikai gyógyulás.
^
Régi magyarázat: szerencse, hosszú élet. Valaki az utadban áll egy vágyad megvalósításában, úgy érzet gátolva vagy. Ha meghalsz álmodban: egy életszakasz lezárása; az élethez és dolgokhoz való hozzáállásod képes vagy megváltoztatni. Családtag haláláról álmodni: ha õ kedves neked: önzés és önbizalomhiány, félsz hogy az életben egyedül nem boldogulsz, támogatásra van szükséged, félsz hogy elveszíted a kapaszkodót. Ismeretlen személy, ha szemed láttára meghal: ellenséged ármánykodásai ellen védett vagy. A Halál (csukjás): megszabadulsz egy problémától. A Halál, ha táncra kér: érzelmeid csitulása. Haláltánc: kiközösítettség érzése; beilleszkedési nehézségek; jó értelemben vett érzékenység, finomság.
^
vagy halászni: lelki harmónia megtalálása.
^
Megnyugvás, lelki egyensúly megtalálása. Viharban halászni: kihívásokra vágysz, az életed kicsit unalmasnak találod.
^
Kiábrándulás; egy személyt vagy egy társaságot túl sokra értékeltél és most egy kicsit csalódott, kiábrándult vagy.
^
Makacsság. Hamisan énekelni: dac; csak azért nem figyelsz az intelmekre, hogy önállóságodat fitogtasd.
^
- Gyanúsan szépnek tartasz valamit.
^
- Könnyen jössz zavarba.
^
- Oktalan gyanú, féltékenység. Ismeretlen forrásból jövõ, messzirõl hallatszó hang: elfogadhatatlan magyarázat. Hang, amit egészen közelrõl hallasz, feloldhatatlannak tûnõ ellentmondás; idegennek érzett gondolatok.
^
-Általában: csábítás, kívülrõl jött irányítás, tanács, amit kétkedéssel fogadsz. Hangszeren játszani: ne késztesd barátaid olyasmire, ami a kedvük ellen való.
^
- Kellemetlen kolléganõ; munkahelyi bonyodalmak.
^
- A hangyával álmodás vegetatív idegrendszeri zavarokra utalhat. - hangyát látni: kitartó, türelmes munka, - ha rád mászik: szerencse ér, - hangya ami megcsíp: ha tovább képzed magad munkádban, lesz anyagi vonzata is, - hangyát széttaposni: gondjaid vannak.
^
- Ijesztõ hír, vaklárma. Hangszórót hallani: úgy érzed, nem avatnak be valamibe, ami rád is tartozna.
^
- Tartasz egy rossz hír megérkezésétõl.
^
- Bosszúvágy.
^
- Ha megharapnak: ellenségeskedés. Ha állat harap meg: féltékenység.
^
- Anyós; vagy más lehengerlõ, ellentmondást nem tûrõ nõszemély.
^
- Háztartási gond.
^
Kacérkodás. Nõk álmában: szinte mindenkin kipróbálod az oroszlánkörmöd; férfiálomban: érdekes szex kívánság.
^
- Úgy érzed, hogy kedves ismerõseid mostanában elhanyagolnak.
^
- Törékeny érzelmek; visszahúzódó természet. Vízen úszó, de szárnyaival csapkodó hattyú: több bátorítást vársz, könnyen elveszted az önbizalmad. Mozdulatlanul úszó hattyú: egy csekélység miatt vagy sértett, ne határozz el gyerekes dolgokat. Úszó hattyút a tükörképével együtt látni: különös érzékenység, szokatlan vonzalom; nõi álomban: rajongás egy barátnõ iránt. Sok hattyú: képes vagy naponta változtatni rajongásod tárgyát. Hattyú, ha a szobában, lakásodban van: szentimentális lélek, gazdag fantázia; ábrándozás földöntúli sikerekrõl.
^
- Gond, idõzavar, túlvállalás.
^
Önállótlanság.
^
- Kedved szegik; akadályoznak a munkádban.
^
- Magány.
^
- Magad is sajnálod, hogy dédelgetett bánatod elmúlt.
^
- Férfiálomban: áhított és elérhetetlennek érzett nõ; hegedû, amin nem tudsz játszani, vagy nem találod hozzá a vonót: kevésnek érzed magad a vágyott nõhöz; félsz a megmérettetéstõl. Nõi álomban: partneredet kicsit bárdolatlannak tartod, kifinomultabb társ után vágyakozol. Levegõben úszó hegedû: nemcsak kifinomult, hanem nagyon kifinomult vágyak.
^
Barátságos, kissé talán álszent viselkedés, mindenkinek azt mondod, amit hallani akar, hogy jóban légy vele. Férfiak álmában: a férfiasságuk fitogtatása, túlértékelése. Régi magyarázat: gyakori álom leánykérés után; jó hír. Férfiálomban: bók, elismerés, amit egy asszonytól kapsz.
^
- Makacs ragaszkodás.
^
- Általában kishitûség, bátortalanság, szorongás. De hegyre felkapaszkodni: sikerrel gyõzöd le mind a magadban hordott, mind a külsõ akadályokat. Sziklás hegyre könnyedén feljutni, meredek hegyfalon felszaladni: alábecsülsz egy elõtted álló feladatot. Ha fáradsággal, erõvel kapaszkodsz fel: lassan, de leküzdöd félelmed, megbirkózol a feladattal, amitõl annyira tartasz. Hegyre, kötél segítségével, felkapaszkodni: büszkeség; segítségre, támogatásra vágysz, de gõgösen eltitkolod azt.
^
Ha fölérsz oda, onnan körülpillantasz: magány, értékes vagy annak tartott gondolataidat nincs kivet megosztanod. Hegycsúcson többekkel állni: az elegancia sikertelen hajszolása; sznobizmus. Ha hegycsúcsról nem látsz le a tájra, köd, felhõ vagy egyéb akadály miatt: félelem; bizonytalan vagy gondolataid helyességében, õrlõdsz. Föléd magasodó hegycsúcs: gyávaság. Havas hegycsúcs: zsarnok hozzátartozó; gyermekkori rettegések emléke.
^
-Férfiálomban: kis felsülés, sikertelenség. Nõi álomban: cselezés, furfangos hódítási igyekezet.
^
-Bizonyítási kényszer; produkálni akarod magad. Falat hengerrel festeni: kibékülés.
^
-Dühkitörésre hajló természet. Hentesbolt: gorombán bántak veled.
^
- Ravaszság; hermelinpalást: úrhatnámság.
^
- Kellemetlen helyzetedbõl, kínos körülményeidbõl végül valami nagyon jó fog kisülni; derûlátásod helyénvaló.
^
- Úgy érzed, hogy kihasználnak, élõsködnek rajtad; nem szabadulsz egy kínos kötelezettségtõl.
^
- Szépnek induló, de hamar ellaposodó partnerkapcsolat.
^
Férfiálomban: a személyes értékeiddel hódíts, ne segédeszközökkel. Nõk álmában: egy férfi- és egy nõismerõsöd ellentmondanak egymásnak.
^
- Alkalmazkodó természet.
^
Ha elborítja tested: bûntudat egy rossz szokásod miatt. Himlõst látni: igazságtalanul szemrehányást kaptál. Himlõhely: nem szabadna annyit jelentéktelen részletekkel foglalkoznod.
^
- Visszavágyás a gyermekkorba; hintából kirepülni; keményen, tapintatlanul viselkedtek veled. Hinta, ami rémisztõ lengésbe jön, veszélyessé válik: erõdet meghaladó feladat; megoldhatatlannak tûnõ helyzet, amirõl nemsokára kiderül, hogy nem is volt olyan bonyodalmas.
^
- Bizony elég gyakran frázisokban gondolkodsz, kényesen elkülönülsz.
^
-Jóhiszemûség, amivel visszaélnek. Földre kiszóródott hintõpor: kölcsönadsz valamit, amit nem kapsz vissza. Hintõporos doboz, amit hiába rázol, nem jön belõle a por: egy neked tett ígéretet nem tartanak be.
^
Õszinteségi rohamodban kipakoltál és ezt nagyon bánod; attól tartasz, hogy visszaélnek bizalmaddal.
^
- Egy várt vallomás elmaradása; egészen mást mondanak, mint amire számítottál.
^
Ismeretlen hivatal: nem igazodsz ki a saját dolgaidban; bizonytalan vagy. Hivatal, ha ott dolgozol: igyekvés egy dolgod rendbe hozására.
^
- Törvénytelen gondolatok, rosszban sántikálsz. Hiéna, ha megtámad: féltékenység, alapos gyanú.
^
- Manipulálnak; igyekszel kikerülni egy csapdát.
^
-Általában: az elérhetetlenség jelképe. Ha a Holdat egészen az ablakod elõtt, közel látod: kínzó vonzalom, kielégítetlen kíváncsiság, egy titokzatosnak hitt személy utáni epekedés. Hold, ami fut az égen: elárvultság, elhagyatottság. Felhõk mögül elõ-elõbukkanó Hold: szorongás egy változás miatt; megmaradsz egy helyzetben, ami pedig a terhedre van. Fogyó hold: kedves hozzátartozó eltávolodása. Félhold: osztozni kényszerülsz egy érzelemben, nem érheted el, hogy valakinek a figyelmét teljesen magad felé fordítsd. Telihold: nászút; mézeshetek.
^
- Önmagaddal folytatott párbeszéd. Holdra tartó vonat: az ismeretlentõl való félelem. Annak, aki Verne illusztrált mûveit olvasta: kalandvágy.
^
- Hatástalannak érzed magad.
^
- Ha látod: olyasmit vágtak a fejedhez, amin azóta ~s háborogsz; teljesen alaptalannak ítélsz egy, a személyedrõl tett megállapítást, pedig érdemes lenne legalábbis elgondolkodnod rajta. Ha Te lennél holdkóros: nem tágítasz valakitõl, aki pedig nem viszonozza vonzalmad, új és új hódítási kísérleteid nem hozzák meg az általad remélt eredményt.
^
- Színes, sokoldalú és szórakoztató társaság.
^
- Ijesztõ hír, amirõl késõbb bebizonyosodik, hogy félreértésen alapult. Napjainkban: jogos elégedetlenség a postai szolgáltatásokkal; többszöri reklamációd ellenére nem kapod meg elõfizetett újságaidat. Fehér holló: ábrándokat kergetsz.
^
Felelõtlenül tett ígéret. Tengerparti homok, ami égetné a talpad: amit Te könnyû kis flörtnek gondoltál, azt a másik igencsak komolyan vette. Homokvihar: gondok, bajok, amelyekbõl csak nehezen bontakozol ki.
^
benned felmerülõ kérdésre nem kapsz választ.
^
Konzervatív gondolkodás. Homokóra, ha eltörik: kénytelen vagy alaposan megváltoztatni az eddigi ítéleteidet; érzelmeid ellentmondanak szigorú normáidnak.
^
- Rossz közérzet. Homályos szoba: segítségre szorulsz, nem igazodsz el egymagad. Homályos táj: társkeresés.
^
- Újdonságra vágysz, de ezért nem teszel semmit.
^
- Terhedre levõ társaság; sodródsz, olyasmikbe keveredsz, amik miatt utóbb röstellkedsz. Hordóba bújni: félsz egy találkozástól. Forgó hordó vagy hordóban hányódni: jó képesség; végül is minden bajból kimászol. Lõporos hordó: magadnak okozott bonyodalmak; félrelépés.
^
- Remény. Keresed az igazit.
^
- Nem fogadod el a tiédtõl eltérõ véleményeket.
^
- Bizakodás, a jövõbe vetett hit. Horgászszerencse, jó fogás; célratörõ magatartás. Horogra akadni: a kezdeményezõkészség hiánya.
^
- Adósság.
^
- Nem mersz, hovatovább nem vagy képes utat engedni sem pozitív sem negatív érzelmeidnek. Hullámvasúton rettegve ülni: válságos érzelmi helyzet; minden órában másképp ítéled meg a kilátásaidat.
^
Jól sikerült beszerzés, kamatozó vállalkozás.
^
Régi magyarázat: Hûség.
^
- Elhidegülés, egy barátság megszakadása.
^
Ha huzatos helyiségben tárgyak elmozdulnak: várod, hogy változtassanak a körülményeiden, de Te magad nem sokat teszel sorsod jobbra fordulásáért. Ha papírokat mozdít el a huzat: hivatalos értesítést vársz, amely értesítéstõl jót remélsz. Ha mozgó, lebegõ papírok fehérek: megtisztulás.
^
- Alkalmazkodni kényszerülsz.
^
- Megelégedettség; gyarapodás; kemény munkával szerzett pénz.
^
Bevásárló háló, ami kiszakad: feledékenység, idõhiány, kapkodás. Halászháló: Szexuális vágy, szerelmi háromszög. Hálóba halakkal együtt keveredni: szenvedélyes, gyakran viszonzatlan szerelem; hálóba keveredni, de kijutni onnan a szabad vízbe: gyötrelmes, de ébrentartott szerelem.
^
Szexuális jelkép. Szép csipke hálóing: jó partnerkapcsolat. Szakadt vagy piszkos hálóing: partnereddel nem vagytok egy hullámhosszon. Hálóingben lófrálni az utcán: ha ez vidámsággal tölt el: csapodár természet, de ez nem zavar téged; ha félelemmel: szorongás, kisebbségi komplexus.
^
- Bizonytalan emlékezet; egy kellemes kalandod körülményeire már nem tudsz pontosan visszaemlékezni; nem tudod, hogy kinek mondtad ezt, kinek azt.
^
Saját hálószoba: csalódás a partnerkapcsolatban. Hálószobát takarítani: rejtegetnivaló, ami lehet, hogy kiderül. Idegen ember hálószobáját takarítani: rájössz valakinek a titkára.
^
- Bûvös szám a szerelemben. Nõk álmában a hármas szám: élénk természetet, férfiak álmában gyengeséget jelez, ami sikerek hajszolásában is megnyilvánul. Háromlábú asztal vagy szék: nõk álmában: malac gondolatok; férfiak álmában: még malacabb gondolatok. Régi följegyzés szerint a hármas szám: mély meggyõzõdés; hit.
^
Könnyûnek ítélsz meg egy feladatot, pedig az alaposan próbára tesz.
^
- Ellenséges indulatok. Hátát mosni valakinek: érdekkapcsolat.
^
Tudálékoskodás; önhittség, lényeges szempontok figyelmen kívül hagyása.
^
- Kegyes csalás.
^
1 2 Tovább