Álomfejtés
Kattintson ide az adatok elküldéséhez!
Angyalka

ÁLMOSKÖNYV On-Line

Címszavak betűrendben

Célkitûzés. Egyenes csúszda: jó úton haladsz. Minél gyorsabban csúszol annál könnyebben elérded. Azonban ha már félelmetesen meredek, szinte zuhansz: elbizonytalanodtál, félelmek a dolog kimenetelével kapcsolatban. Kanyargós csúszda:  olyan akadályok amelyeket te magad képzel az elméddel. Csúszda elágazással: döntésképtelenség egy helyzetben.
^
-Kimerültség. Olyan programjaid voltak, amiken nem szívesen vettél részt.
^
- Beavatottnak érzed magad, úgy gondolod, sokat tudsz
^
Megoldhatatlan feladat.
^
- Idõhiány.
^
- Idõhiány.
^
- Olyan normákat erõltetsz magadra, amelyekkel nem értesz egyet.
^
-Alkotókedv, jó kezdeményezés. Színes ceruza: megszabadulsz egy unalmas tevékenységtõl, ügyesen intézed dolgaid.
^
-Pontosság, precízen végzett munka. Kitört ceruzahegy: kis munkahelyi kudarc, amit érdemtelenül szenvedsz el.
^
- Nõk álmában: ügyeskedés, férfiálomban: kudarc.
^
- Magabiztosság, jó fellépés, értelmes bátorság. Jól tudod képviselni a saját érdekeidet. Cethal, ha lenyel: magadban keresed a hibát; amiért egy elképzelésed nem valósulhatott meg, holott egyéb, rajtad kívülálló körülmények hiúsították meg tervedet.
^
Érdekes, hogy dohányzó ember álmában szinte soha nem fordul elõ, de ha mégis valószínûleg le fogsz szokni róla. Ha felhagytál a dohányzással és cigarettáról álmodsz: az elhatározásod erõs. Nem dohányzó ember álmában a cigi: kielégítetlenség.
^
- Általában szerencse. Cigányprímás: nyereség.
^
- Nagy meglepetés; merõben új érzelmek.
^
- Önbizalomhiány; gyengeség, amelyet palástolni igyekszel.
^
- Elfásultság, beletörõdés; uralkodnak rajtad.
^
- Utazás. Rossz cipó: kedved ellen való mozgás, hiábavaló út. Kerner szerint: cipõ, amely nem a lábunkra van szabva: jelent kedvünk ellen való utazást. Krúdy Gyula: Álmoskönyv. Cipõbõl inni: kivagyiság; hencegés; különös szokások. Cipót tisztítani: rajongás. Cipó, ami olyan nehéz, hogy nem tudod benne felemelni a lábad: olyan helyre kell menned, ahová nagyon nem szívesen mész. Férfiálomban nõi cipõ: minél csinosabb, annál alárendeltebb vagy egy kapcsolatban. Szakadt, rongyos cipõ: nem szereted a partnerod, magad sem érted, miért ragaszkodsz hozzá, méghozzá szenvedélyesen.
^
- Felnõtt ember álmában: alakoskodás, hidegfejûség; megjátszott segítõszándék; tetszelgés. Nagyon gyakran álmodnak cirkuszról azok, akik elõszeretettel tüntetik fel magukat jóságos, áldozatkész személyeknek, mások csip-csup ügyeivel, bajaival foglalják el magukat, nemegyszer felnagyítják azokat, közvetlen környezetükkel szemben azonban kemények, türelmetlenek, könnyen rendeznek jelenetet. Cirkuszsátor, ami belül üres: leleplezõdés; átlátnak rajtad. Gyermekálomban a cirkusz: egészséges szereplési vágy; ami kiéletlen.
^
Túl akarsz járni mások eszén: fölöslegesen bonyodalmat okozol. Egyenességgel többre mész!
^
- Visszautasítás.
^
- Nõk álmában: kíméletlen elszámoltatás. Férfiak álmában: feszengés különbözõ butaságok miatt.
^
- Szerencse ér.
^
- Jó értelemben vett hiúság, egészséges törekvések.
^
- Malackodás. Olyan csap, ami alatt nincs felfogóedény és a földre folyik belõle a víz: könnyelmû költekezés.
^
- Túlzottan is vigyázol arra, hogy ne kövess el hibát; többre vagy képes, mint amennyit vállalsz.
^
- Nem sajnálod a pénzt, ha jó kedved van.
^
- Tehetetlennek érzed magad, nem tudsz megbirkózni egy tényleg nagyon nehéz feladattal.
^
- Felelõtlenül belemész valami kapcsolatba.
^
- Megtorpansz egy ügy kezdetén; feladod elhatározásod. Vásárcsarnok: jó kedély; értelmes de nem túl messze mutató célok; nagy elhatározás.
^
-Akkor is örülsz az életnek, ha rossz sorod van. Feljegyzés 1951-bõl.
^
-Rossz lelkiismeret. Csatornából elõmászó állatok: titkolni akarod a múltat. Ha ember vagy emberek jönnek elõ a csatornából: félsz, hogy könnyelmûen kifecsegett titkodat többen is megtudják. Csatornában eltévedni: csak nagyon áldozatosan tudsz rendet tartani a környezetedben, a kapcsolataidban. Csatornába beleesni: ismerõseid vagy barátaid miattad összekülönböznek.
^
- Rendszeretet.
^
Szomorúság, kiszolgáltatott helyzet. Várandós álmában: félelem a szüléstõl. Fiatal lány álmában, akinek még nincs gyermeke: tudat alatti vágyakozás a gyermekre. Idegen csecsemõt találni: egy régen elkövetett hibád emléke: Csecsemõ, ha beszél: intelem, amit nem veszel komolyan. Világító csecsemõ: régi, nagyon szomorú emlék; jóvátehetetlen mulasztás.
^
Érzékenység. Férfiálomban: plátói szerelem, rajongás; nõk álmában: kifinomultság.
^
- Ha szépen rakott: pontatlanság. Törött, repedezett csempe: hiábavaló igyekezet.
^
- Úgy érzed, hogy megkárosítottak; megbántál egy ajándékozást.
^
- Önként vállalt magány. L. még: festmény.
^
- Hírt, levelet, üzenetet vársz.
^
- Üzleti vállalkozás, eredményesség.
^
- Türelmetlenség. Csigát enni: ha jólesik flört; ha utálkozva eszed: nem kívánt testi kapcsolat.
^
Zavarodottság, félelem, Csigalépcsõ ha a semmibe vezet: Képtelen vagy a célod elérésére, valami mindig meggátol.
^
- Álmaid nem válhatnak valóra. L. még: ló.
^
- Nõi álomban: elhamarkodott ítélet, rossz döntés. Férfiálomban: munkahelyi siker, elismerés. Csillagos ég: felfoghatatlan a számodra egy hozzád közelálló személy viselkedése, nem találsz magyarázatot a megnyilvánulásaira. Hullócsillag: még helyre tudsz hozni valamit, amit kellemetlennek tartottál, és ami elmúlni látszik; esetleg felhagysz valami rossz szokással. Csillagos homlokú állat: gyengédség. Esti csillag: reménység, szeretet. Krúdy
^
Családi zûr
^
-Túlértékelt felismerés; nagyobb jelentõséget tulajdonítasz ötletednek, mint amit megér. Nõi álomban: féltékenység egy barátnõre, versengés. Férfiálomban: hiúság, keménység.
^
- Ügyesen megoldott feladat; célirányos viselkedés.
^
- Erõ, szilárdság. Égõ csipkebokor: közösségért végzett munka, tevékenység.
^
- L. Ragasztó.
^
élõ: megtalálsz egy elveszettnek hitt dolgot. Levágott bontott csirke: utálattal, dühvel végzett munka; úgy érzed sokat teszel másokért és ezért haragszol, dühöngsz; látványos és nemegyszer kéretlen áldozatot hozol, hogy aztán sajnálhasd magad.
^
- Járás-kelés, komissiózás. Férfiálomban: elegáns nõi csizma: alárendelt helyzetbe kerültél, kitolnak veled. Nõi álomban: nehéz férficsizma: kiprovokálod, hogy bántsanak, szeretsz szenvedni.
^
hallani - Gyógyulás; megkönnyebbülés.
^
Pénz, anyagiasság. Csokoládét enni: kicsinyesség, fukarság. Ez alól kivételt képez, ha fogyókúrázó álmodik csokoládéról, ebben az esetben egyszerû vágyakozás.
^
- Rendezgetés az érzelmeidben. Csokrot kötni: emlékeidet a pillanatnyi hangulatodnak rendeled alá, ugyanazt a személyt vagy eseményt a múltadban hol így, hol úgy értékeled.
^
- Csomagot kapni: valamit elmulasztottál, elfelejtettél. Csomag, amit félsz kibontani: nem mersz szembenézni az igazsággal, ragaszkodsz a tévedésedhez.
^
- Ruhanemût: szerelmi bánat. Bútort csomagolni: egy régi megszégyenülés emléke.
^
- Anyagi gond.
^
- Nem látod a lényeget, felületes vagy. Ruhába öltözött csontváz: pontatlan emlékezet; bedõlsz valakinek, nem veszel észre egy alapvetõ jellemvonást; félrevezethetõség.
^
-Figyelmetlenség, mulasztás.
^
- Rosszkedvûen végzett munka.
^
- Egyoldalú szerelem. Csáp, ha rád tekeredik: ügyetlenül érvelsz; meggyõzõdésed ellenére igazat adsz; arra szavazol, amire a többiek. Koncerten csápolni: beilleszkedési igyekezet; barátságkeresés.
^
-Tekintély, amelynek megszerzéséért sokat tûrtél.
^
- Kellemes esemény, öröm.
^
- Általában önmagáért beszélõ álom, de ha valaki olyat csókolsz meg álmodban, akit ébren eszedbe sem jutna: kutass az álombéli megcsókolt ismeretségi körében, még inkább a közös ismerõsök között, megtalálod, akihez vonzódsz.
^
-Férfiálomban: nõ, akivel szemben tiszteletet és barátságot kellene érezned, ehelyett Te egészen másképp méregeted. Nõi álomban: partneroddal szemben a barátnõdet részesíted elõnyben; õt avatod be titkos dolgaidba; kibeszélsz, kigúnyolsz valakit, aki vonzódik hozzád.
^
Felgyülemlett tennivaló, halogatott munka; esetleg rossz véleménnyel vagy magadról.
^
- Huncut gondolatok, eleven természet.
^
- Nincs módod kedved szerint szórakozni, élni.
^
Egy ártalmatlannak tûnõ megjegyzéssel megbántanak, az elevenedre tapintanak.
^
- Veszélyérzet; nem szabsz határt magadnak, elragadtattad magad egy barátoddal szemben.
^
- Elégedetlen vagy a külsõddel.
^
- Elszántad magad valamire, amit véghez is viszel. Szétszórt kockacukor: akadályozzák terveid valóra váltását.
^
- Szerény tervezgetés. Többre is képes vagy.
^
Közeli barátod mulasztott veled szemben, elfeledkezett valamirõl, amit fontosnak tartasz.
^
- Nagy titokban olyasmit csinálsz, amiért restelled magad.
^
- Általában rossz partnerkapcsolat. Nõi álomban: harag, irigység, rosszindulat. Férfiálomban: zsörtölõdõ, rideg feleség vagy partner. Döglött cápa: szabadulni akarsz valakitõl, de tartasz a haragjától. Nõk álmában a döglött cápa jelent olyan barátnõt, aki ha akar, tud kellemetlenséget okozni, ezért alárendelt helyzetben vagy vele szemben.
^
- Családi perpatvar, hatalmaskodó, kíváncsi hozzátartozó.
^
- Társasághiány; gátlás; nem tudod felhívni magadra a figyelmet, bár érdemes vagy arra.
^
- Nyakas szeretõ; civódás; szerelmi presztízsharc.
^
-Tévedés, melléfogás; nem játszod jól a szerepedet.
^
- Szakítás, amely fájdalmat okoz. Idõs ember álmában fehér cérna: messzire került gyerek jele. Gyermekálomban a fehér cérna: érzelmi elhanyagoltság. Piros cérna: szerelmi bánat. Fekete cérna: gyász, elszakadás.
^
- Darázsfészekbe nyúlsz. Régi feljegyzés.
^
- Szomorú változás; egy folyamat megszakadása
^
- Nagyképûsködés, fellengzõsség. Címert látni valakinek a homlokán: túlbecsülöd az illetõt; elfogult, netán alázatos vagy. Lelkiismereted nyugtalan. Krúdy
^
- Gõg; mások lekezelése.
^
Ha saját neved áll rajta: elkerülhettél volna valami kellemetlenséget, ha jobban figyelsz. Ha más nevét látod: fogékonyság; szívesen tanulsz másoktól.
^